Понеделник, 3 Октомври 2022, 15:04

Председателят на УС на ПФК „Спортист 2009“ Своге Петър Веселинов коментира съдийството

17 Март, 13:44
(0) (0)
Своге - Спорт
Прочетена: 348 0


Изявление от Петър Веселинов, председател на УС на ПФК „Спортист 2009“ гр. Своге, относно проведената футболна среща от Б ПФГ между отборите на „Спортист 2009“ гр. Своге и „Янтра 2019“ гр. Габрово на 14.03.2022 г.
Уважаеми членове на Съдийската комисия на БФС,
Много рядко в моята дейност на футболен деятел и член на управителния съвет на футболния клуб си позволявам да правя изявление чрез медиите/копие до Вас/ за съдийството в дадена футболна среща, защото считам, че ние като ръководители и радетели на футбола в България трябва да гледаме обективно и безпристрастно за неговото развитие на всички нива, не само на клубна основа, но и във всички останали аспекти /това включва и съдийството/.
Визирам последната среща на нашия отбор, като съвсем обективно и безпристрастно отчитам, че се представихме под нивото, което изисквам от треньори и състезатели в дадена среща. Също така никога не съм си позволявал да коментирам съдийските отсъждания, защото считам, че има определени длъжностни лица, които професионално и задълбочено правят това. Във дадения случай си позволявам да наруша това мое виждане, смятайки, че бяхме явно ощетени от главния съдия г-н Станимир Тренчев, за отсъдената дузпа в полза на отбора на Янтра – Габрово.
Не смятах да отразявам и тази явна ситуация, която ощети отбора ни и категорично повлия на крайния резултат от срещата, защото винаги съм смятал, че съдията може да сбърка неволно в отсъжданията си, като това винаги е било част от футболната игра, което аз съм приемал безусловно.
Но след края на футболната среща се сблъскахме с абсолютно арогантно поведение на главния съдия, който твърдеше, че всички присъстващи на дадената среща са лаици, че неговото мнение е меродавно и дадената ситуация не го интересува, въпреки, че бяхме готови да покажем запис и снимки, на които ясно се вижда, че е сгрешил. Мисля, че едно такова поведение особено към хората, които инвестираме и изграждаме отбори в тази икономическа обстановка е крайно неуважително.
Обръщам внимание на този факт, защото се убеждавам, че съдиите в ранглистата на А ПФГ, се отнасят непрофесионално към назначенията си за срещите от Б ПФГ, като едва ли не си мислят, че могат да ръководят дадената среща, без да покажат и 50 – процента от възможностите си.
Аз лично и ръководството на футболния клуб винаги сме правили всичко което се изисква по наредба и нормативни документи, всички длъжностни лица ангажирани със футболните срещи на тима, да имат условия за професионално изпълнение на ангажиментите си преди, по време и след приключване на футболната среща, като надявам се, че съответно и ние трябва да получим такова в рамките на позволеното и добрите нрави, които трябва да съществуват между нас.
Затова обръщайки се към Вас, МОЛЯ да заострите вниманието на съдиите, че отборите от второто ниво на футбола, са също толкова важни и имат хора с познания и авторитет в щабовете си, които могат да преценяват правилно дадените ситуации. Надявам се, че и занапред ще бъдем заедно всички за развитието на футбола в положителна посока и очаквам добрите нрави и обективността да бъдат ръководещия принцип в отношенията ни.
С уважение: Петър Веселинов


Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (38)

Какво мислите за военното нахлуване на Русия в Украйна

Анкета » коментари (38)

Какво мислите за военното нахлуване на Русия в Украйна

отговори
Абсолютен акт на агресия от Путин и нарушаване на международното право (593)
70% Complete
Русия не е виновна, Украйна и Западът предизвикаха реакцията на Москва (1451)
70% Complete
Напрежението ескалира, но скоро ще спадне, светът не може да си позволи такава война (83)
70% Complete
Голяма грешка на Путин, това ще е краят му (72)
70% Complete
Нека не бързаме с изводите, дано всичко приключи скоро (294)
70% Complete