Четвъртък, 2 Май 2024, 15:54

Представен бе новият програмен период 2014 – 2020 г. и възможностите за регионално развитие

10 Април 2014, 10:55
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1108 0


Днес в малкия салон  на читалище „Хр. Ботев” Областният информационен център – София, и община Ботевград проведоха информационна среща, на която бяха представени основните моменти на новия програмен период за 2014 – 2020 г. Присъстваха председателят на Общинския съвет – Ботевград, Йорданка Лалчева, зам. кметовете на общината Цанко Цанов и Красимир Андреев, представители на бизнеса, директори на училища и детски заведения.
Срещата бе открита от Елза Григорова, управител на ОИЦ – София. Тя сподели, че от есента на 2014 г.  трябва да се открият първите процедури по новите оперативни програми. През предстоящия програмен период ще започне изпълнението на нова оперативна програма – „Наука и образование за интелигентен растеж”. От началото на новата учебна година детски градини, основни и средни учебни заведения ще могат директно да кандидатстват за подобряване на материалната база, изграждане на нови кръжочни форми и други извънкласни форми. Учителите с по-дълъг стаж ще могат да бъдат допълнително стимулирани за изпълнението на функциите на настоятели на по-младите си колеги.
Годишно се предвиждат 518 млн. евро за страните-членки на ЕС, които да се усвояват по проекти.
На срещата бяха разгледани редица още практически детайли в изпълнение процедурите, както и предстоящи възможности пред общините, бизнеса и неправителствения сектор.
 

Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (208)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (128)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (60)
70% Complete