Понеделник, 6 Май 2024, 00:02

Предстои изработване на интегриран план за развитие на Ботевград - 2014 - 2020 г.

8 Октомври 2014, 10:38
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1527 4


Изработването на интегриран план за развитие на Ботевград през периода 2014 – 2020 г. е продължаване на досегашната стратегия за устойчиво градско развитие и преодоляване на икономически, природни и социални проблеми.
Днес в сградата на общинската администрация  представители на консорциум „Урбанико” представиха общите и специфичните цели на проекта, както и неговото значение в дългосрочен план.
Чрез плана за развитие се осигурява времева и финансова интеграция на проекти, действия, инвестиционни намерения и ресурси. Постига се координирано взаимодействие на заинтересованите страни при разрешаване проблемите на града. Планът ще включва интервенции в различни сфери от живота на града и постигане на максимална концентрация на ресурсите.
Представителите на „Урбанико” запознаха присъстващите с направения анализ за състоянието на града по отношение структура на населението, социалната инфраструктура, околна среда и трудовата заетост. Ботевград е един от петте структуроопределящи градове в Югозападния регион. Посочени бяха както положителните, така и отрицателните страни в цялостното състояние на града. Към града има траен инвестиционен интерес, развит административен капацитет. Градът поддържа ползотворни контакти с редица други населени места у нас и в чужбина. Липсва трайно замърсяване на средата, има организиран градски транспорт. Тези данни, както и информацията от проведените досега и провеждани в бъдеще анкети ще бъдат използвани в съставянето на плана за развитие.
Кметът на община Ботевград Георги Георгиев подчерта, че съставянето на план за развитие е наложително с оглед възможностите да се кандидатства по изпълнение на европейски проекти през предстоящия период. Същевременно обърна внимание на коректността на провежданите анкети, които не винаги отразяват обективно действителността и могат да подведат съставителите на плана.Градоначалникът посочи главните дейности, които трябва да се заложат – водопроводната мрежа в града, реконструкция на градския парк, реконструкция на ст. „Хр. Ботев”, създаване на оптимални условия на частния бизнес за откриване на нови работни места.

Източник: balkanec.bg

Коментари (4)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 8 Октомври, 12:11

    Смешници :x :x :x

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 8 Октомври, 13:18

    Градоначалника показва къде и какво да се напише и съответните хора пишат.

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 8 Октомври, 15:53

    градоначалника просто няма да е такъв и разгеле, когато ще се реализира този план, ако изобщо се направи!

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 9 Октомври, 09:25

    Планът е за възстановяване след кмета на града ни - бъдете точни

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (217)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (130)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (63)
70% Complete