Понеделник, 13 Май 2024, 18:08

Предстои ремонт на ул. „Алеко Константинов“

21 Май 2021, 21:03
(0) (0)
Сливница - Новини
Прочетена: 1296 2


На 19 май Община Сливница обяви обществена поръчка за ремонт на ул. „Алеко Константинов“. Предвижда се да се изпълнят дейности по озеленяване, ремонт на улицата и изграждане на нов водопровод.

Улица „Алеко Константинов“, трайна настилка, изпълнена от асфалтобетон е двупосочна, с константен габарит от 6,00м и обособени две ленти за движение и частична разделителна ивица –озеленена площ, в близост до бул.“Юрий Гагарин“. Състоянието на асфалтобетона е лошо- констатирани са локални разрушения, Напречните наклони са недостатъчни достатъчни за отвеждане на дъждовните води. Уличните бордюри са с установени разрушения и силно обрушване. На места нямат необходимaта ,”видимост" над платното за движение.

Съществуващият габарит на улицата ще се промени на 4,00м , с обособена една еднопосочна лента за движение.

Пректът предвижда новата настилка , проектирана на база на „етнографски мотиви“, нова дървесна растителност и градинско обзавеждане – осем броя пейки за почивка, доставка и монтаж на уличен осветител , 30W, 3000Lm, 4000K, тройна защита от пренапрежения, къси съединения и бързи преходни процеси, монтиран на стълб Н=8м, тройна рогатка на 120 градуса.

На кръстовището на ул. „Алеко Константинов“, с ул. „Чавдар Войвода“ и ул. „Пейо Яворов“ ще бъде обособено подходящо място за скулптурна композиция по отделен проект.

Превръщането на ул. „Алеко Константинов“ в преобладаващо пешеходна зона - споделени пространства, определя необходимостта от премахване на бордюрите и обединяване на тротоарите с уличното платно. Този подход ще разшири физически и качествено ще подобри ползването на уличното пространство. Ще се подобри не само пропускливостта им, но и достъпността на средата като цяло. Основното предложение за материалите за настилката се базира на съчетаване на четири цвята на бетонови павета с дебелина 8 см, с най-висока носимоспособност - за улицата и бетонови павета с дебелина 8 см, с повишена носимоспособност - за прилежащи тротоари, с оглед на това, че живущите, притежаващи гаражи и/или паркоместа в собствените парцели, ще им бъде осигурена възможност за безпрепятствено преминаване на собствените им „леки автомобили“ по новопредвидените тротоарни настилки, без това да компрометира настилката.

Прогнозната стойност (без ДДС) е 1 170 166, 66 лева.



Източник: balkanec.bg

Коментари (2)

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (239)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (133)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (49)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (69)
70% Complete