Събота, 18 Май 2024, 07:38

Предстои заседание на Общински съвет - Своге

28 Юли 2019, 10:01
(0) (0)
Своге - Новини
Прочетена: 534 0


На основание чл.23, ал.4, т.1 от Закона за местното самоуправление и местната администрация и чл. 30, ал. 2, т.1 и чл.31 , ал. 2 от Правилника за организацията и дейността на Общински съвет - Своге, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация на 31.07.2019г. /сряда/ от 9:30 часа в Конферентната зала на ПГ "Велизар Пеев" се свиква редовно заседание на Общински съвет - Своге при следния Дневен ред:

1. Предложение относно допълване Годишната програма за управление и разпореждане с имоти  - общинска собственост за 2019г., попадащи в УПИ I-59, квартал 20 по подробния устройствен план на село Томпсън.

2. Предложение относно допълване Годишната програма за управление и разпореждане с имоти - общинска собственост за 2019г., като в раздел I "Продажби" се включи имот - частна общинска собственост, представляващ УПИ XI-549 в квартал 3 по подробния устройствен план на село Гара Лакатник, махала "Пробойница".

3. Предложение относно допълване Годишната програма за управление и разпореждане с имоти -общинска собственост за 2019г., като в раздел I "Продажби" се включи имот - частна общинска собственост, представляващ поземлен имот с идентификатор 65869.30.9 с площ 590 кв.м., пета категория на земята при неполивни условия, с начин на трайно ползване: изоставено трайно насаждение, с трайно предназначение на територията: земеделска, находящ се в землището на град Своге, местност "Лаката".

4.Предложение относно допълване Годишната програма за управление и разпореждане с имоти  - общинска собственост за 2019г. в раздел XI "Възмездно ползване".

5.Предложение относно допълване Годишната програма за управление и разпореждане с имоти  - общинска собственост за 2019г.в раздел I "Продажби" с недвижим имот - частна общинска собственост, с площ от 56 кв. м., представляващи придаваеми към УПИ IV-36, кв. 5  по подробния устройствен план на село Брезе.

6..Предложение относно допълване Годишната програма за управление и разпореждане с имоти  - общинска собственост за 2019г.в раздел I "Продажби" с недвижим имот - частна общинска собственост, с площ от 2 кв. м (място между проектирана улуца с о.т. 143-144-145а и имот пл. №111), придадени по регулация към УПИ  XV-111, кв.10 по подробния устройствен план на село Свидня.

7.Предложение относно отпускане на еднократна финансова помощ на нуждаещи се лица и семейства по реда на Наредба за реда  и начина на отпускане на еднократна финансова помощ, приета с решение №121 от заседание на Обс - Своге, проведено на 26.04.2013г.

8.Предложение относно промяна в общия размер на бюджета към 31.07.2019г. от получения краткосрочен заем с Договор за общински заем.

9. Предложение относно застраховане на застроените имоти публична и частна общинска собственост.

10. Предложение относно приемане доклад за условията, при които е поет краткосрочен общински дълг.

11. Предложение относно взимане на решение "СПОРТИСТ - СКАЛА" ЕООД, да купи 100% от дружествените дялове от "МЕДИЦИНСКИ ЦЕНТЪР СВОГЕ" ООД, със седалище и адрес на управление гр Своге, улица Староселска №4, представляваща 100( сто ) дяла по 50 (петдесет ) лева всеки.

12. Предложение относно подновяване на Договор за възлагане на управлението на "Многопрофилна болница за активно лечение Своге" ЕООД

13. Предложение относно съласуване на предложение за изработване на проект за изменение на действащия Подробен устройствен план на село Искрец, община Своге - проект за изменение на Плана за регулация на присъединяване на част от място от имот пл. №639 към УПИ IV- 255, попадащо в урегулиран поземлен имот (УПИ) "За баня, фурна и содолимонадена работилница" в квартал 19.

14. Предложение относно съгласуване на искане за изменение на действащ Подробен устройствен план - изменение на Плана за регулация за изменение на УПИ III "За обединено детско заведение", изразяващо се в обособяване на част от имот пл. №963 на нов УПИ ХП - "За съюз на Църквите на адвентистите от седмия ден" в квартал 105 на град Своге

15. Предложение относно съгласуване на искане за изменение на действащ ПУП - ПРЗ за: изменение и премахване на улици , като уличнорегулационните линии минат по имотни граници на имоти пл. № с пл.360 кв. м от УПИ и включването му в терен за озеленяване, промяна предназначението на УПИ II- ТПК "Задружен труд " в УПИ II - 210,211,212 "За търговска, складова и производствена дейност" и определяне застрояването в него , кв. 4 на с. Гара Лакатник

16. Предложение относно издаване на Запис на заповед  от Община Своге в полза на Министерството на регионалното развитие и благоустройство - Управляващ орган на Оперативна програма "Региони в растеж" 2014-2020г. - Главна дирекция "Стратегическо планиране и програми за регионално развитие" , обезпечаваща авансово плащане по проект "Изграждане на комплекс за социални услуги за лица с психични разстройства в Община Своге', Административен договор за предоставане на безвъзмезнда финансова помощ между Община Своге и МРРБ, Процедура за директно предоставяне "Подкрепа за деинституционализация на социалните услуги за възразстни и хора  с увреждания"

17. Предложение относно издаване на Запис на заповед  от Община Своге в полза на Министерството на регионалното развитие и благоустройство - Управляващ орган на Оперативна програма "Развитие на на човешките ресурси" 2014-2020 - Главна дирекция "Европейски фондове, международни програми и проекти " обезпечаваща авансово плащане по проект "Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания в Община Своге", Административен договор за предоставяне на безвъзмезнда финансова помощ , Процедура "Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания - Компонент 2"

18. Предложение относно приемане на Наредба за отмяна на Наредба за дейността на местните поделения на религиозните общности на територията на Община Своге

19.Питания 



 



Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (247)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (138)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (52)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (70)
70% Complete