Четвъртък, 2 Май 2024, 04:43

Предстоящи чествания в Правец

4 Септември 2013, 10:52
(0) (0)
Правец - Новини
Прочетена: 3204 6


На 5 септември от 17.30 часа Исторически музей Правец ще представи дарение, получено от Национален дарителски фонд  „13 века България ”.  Събитието ще се състои в Музеен комплекс при Родната къща на Тодор Живков.
Дарението включва 50 сребърни плакети, монети и медал дарени от Николай Русанов на НДФ „13 века България”. Това не е първото дарение, което ИМ-Правец получа от НДФ „13 века България ”. Преди време Фондът дари на Музея няколко картини на гръцкия художник Макридис и книги.
През месец март тази година в ИМ-Правец експонирахме и изложбата „Река на толерантността”-литографии и фотоси, с която Фондът ни гостува. По този повод каним всички граждани и гости на Правец да посетят представянето на 5 септември (четвъртък) от 17.30 часа в Експозиционната зала на Музеен комплекс с Родната къща на Тодор Живков.
По време на септемрийските празници на 6, 7 и 8 септември, както обикновено Музейният комплекс ще работи от 10.00 часа до 18. 00 часа и ще приема посетители.
Гостите на Правец ще могат да видят и експозицията с колекция подаръци на Тодор Живков, получавани от него като държавен глава на България в продължение на повече от три десетилетия. Това е единствената по рода си колекция и може да се види само в Правец. Голяма част от представените предмети притежават качества на произведения на изкуството и сами по себе си са уникати. Изящната изработка, изключителното ювелирно майсторство, прецизността при представянето предлагат на посетителя едно изключително преживяване при досега с култури и народи от цял свят.
 Колекцията включва картини, сувенири, статуетки, маски, произведения на изкуството и народните занаяти, макети на известни недвижими културни ценности, копия на антични предмети на народите от цял свят.
На 6 септември по повод официалният празник на Република България 128-та годишнина от Съединението на Княжество България с Източна Румелия на площада в Правец от 10.00 часа ще се проведе тържествен ритуал по издигането на националния флаг.
По повод 102-та годишнина от рождението на Тодор Живков на 7 септември (събота) от 10. 30 часа по традиция ще се проведе ритуал по поднасяне на цветя пред паметника на Тодор Живков в парка.
Каним всички граждани и гости на Правец да присъстват!
                                                                  Информация от ИМ-Правец


Източник: balkanec.bg

Коментари (6)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: V.D 4 Септември, 11:15

    Aidee na monovec :D

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 4 Септември, 15:41

    От известно време се назначават за секретари в град Правец лица от село Трудовец? Задаваме си този въпрос и търсим отговори, защо? Не е ли по-добре, ако в Правец липсват компетентни кадри да се потърси от Ботевград, това е град с традиции и град с минало, Правец от 1981 година е град и подходящата рекакция следва да е друга? Град Етрополе също е вариант, ако и там няма подходящи хора приемаме подобни решения.

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: До 2 4 Септември, 17:46

    Седим и си мислим,кога станах,я сомо - съм седел!

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Рада Конова 5 Септември, 00:36

    Мечтая си за деня, в който ще честваме Клюна. Ще бъде незабравимо :)

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: az 5 Септември, 11:04

    Monovec na 7mi li e

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 5 Септември, 11:57

    da, na 7-mi e

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (206)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (127)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (59)
70% Complete