Понеделник, 16 Септември 2024, 22:29

Прекратено е разследването срещу крадците на вила в Реброво

10 Януари 2013, 10:10
(0) (0)
Своге - Новини
Прочетена: 1801 1


Преди около месец прокурор прекрати разследване срещу крадец, записан от 4 камери как извършва престъпление. Прокуратурата се самосезира след репортаж на bTV и започна проверка. Оказа се, че баща и син крадци от село Томпсън правят непохватен обир на охранителни камери от вила в село Реброво.

Първо те са се самоснимали на охранителните камери в профил, анфас и в крупен план. Облечени са в дрехи, на които пише в коя фирма работят. Откраднали са камерите, но дори не са имали елементарната техническа грамотност да знаят, че записа от камерите се съхранява в сървър, който те великодушно са оставили в къщата. Освен това крадците сами са изгорили камерите, които са имали намерение да продадат. Но вместо да бъдат осъдени, разследването срещу непохватните крадци е частично прекратено.Пусни видео
Така районната прокуратура в Своге спира разследването срещу човек, който е записан да сече с брадва камери чужд двор. Обвинението потвърждава, че Мариан Панайотов в бил в двора на пострадалия по време на кражбата, но според прокуратурата от кадрите не се доказва безспорно, че краде.

„Беше изискано веднага делото, по което е изискано частично прекратяване. След преглед на материалите и извършена от наша стана служебна проверка, постановлението за частично постановление беше прекратено тъй като същото е неправилно и незаконосъобразно”, обясни говорителят на окръжната прокуратура в София – Нина Панчева.

Все още не е извършена една видео техническа експертиза на записа, който е предоставен от пострадалия.


Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Срещу Вас 2 Февруари, 18:03

    ууууууууу на прокуратурата, този прокурор да си купи очила, че да може да види добре записа от кражбата, защото това си е явен обир с взлом, но този измислен прокурор явно е пропуснал доста от часовете в университета и накрая са му подарили дипломата!!!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (12)

Доволни ли сте от изборните резултати?

Анкета » коментари (12)

Доволни ли сте от изборните резултати?

отговори
Да (71)
70% Complete
Не (246)
70% Complete
Не гласувам. Предпочитам други да избират вместо мен. (21)
70% Complete
Не виждам алтернатива. (74)
70% Complete
Всички са маскари. (111)
70% Complete