Петък, 26 Април 2024, 02:28

Премиерът обяви кога ще се въведат по-строги COVID мерки

12 Януари 2022, 17:42
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1930 21


По NOVA той коментира новия план на властта за борба със заразата
Сериозните мерки, свързани с коронавируса, ще започнат, когато има 80% запълняемост на интензивните легла. Това обяви премиерът Кирил Петков в ефира на NOVA. Той направи коментар относно новия план на властта за борба с COVID-19.

„Планът беше изготвен от министерството и на днешното оперативно заседание на Министерския съвет беше обсъден в детайли. Той е функция изцяло на процента запълняемост на интензивните легла. Това е най-крехката част от здравната ни система в една пандемична вълна. Тези легла не могат да се увеличават бързо”, уточни премиерът.
Министър-председателят посочи, че оттук нататък мерките и кризата ще се управляват на база на процента запълняемост на интензивните легла. „Когато се запълнят интензивните легла, ако няма капацитет, рискуваме здравето и живота на хората. Планът ще управлява това най-критично звено”, разясни той.

Петков допълни още: „Ще затваряме потенциално икономиката и училищата, само когато има риск хората да нямат достъп до интензивните легла в болниците. Приоритизираме много учениците, защото вярваме, че освен икономиката, нашите деца трябва да ходят на училище физически”.

Той посочи, че в момента проблем е броят на интензивните легла. „Там ще има четири етапа - запълняемост на 50%, 60%, 70% и 80%. Когато в дадена област се стигне на 80% - това вече дава истинската критичност, че ще има риск за хората да нямат достъп до тях. Сериозните мерки започват на 80% от запълняемостта на интензивните легла. По-леките - на 70%”, разясни плана Петков.


Източник: nova.bg

Коментари (21)

  • Отговори (2) (3)
    1. добавен от: Анонимен 12 Януари, 18:18

    Тук тънкият момент е "легла в дадена област". Този път ще затворят дедовия.

  • Отговори (13) (1)
    2. добавен от: Анонимен 12 Януари, 19:03

    Абе сладури бабини ,когато болниците бяха запълнени що не затворихте ??? .Сега просто се правите на загрижени и лъжете !
    Ако пък се запълнят отделенията ,просто докторите няма да лекуват. Ще морят народа по бързо за да приемат още и още ,щото е на далавера повече болни от ковид .
    Що сте такива смешници.Още сега трябва да ни затворите ,даже близките на починалите трябваше и да ви съдят за безобразието и за тъпите мерки заради които починаха толкова много !! Локдаун от сега .

  • Отговори (9) (0)
    3. добавен от: Анонимен 12 Януари, 22:20

    Има ли РЗИ в тоя град?Не виждат ли какво става в града?

    • (0) (8)
      1. добавен от: Анонимен 12 Януари, 22:23

      Какво става??

  • Отговори (3) (1)
    4. добавен от: Анонимен 12 Януари, 22:34

    Да затворят ..Булсан..источник на зараза

  • Отговори (2) (0)
    5. добавен от: Анонимен 12 Януари, 22:40

    Добре че има помаци и мангали да работят без пари там

  • Отговори (6) (3)
    6. добавен от: Анонимен 13 Януари, 00:14

    Ами става това че, има масово болни ученици за който никой не съобщава!Например днес от класа на моето дете са отсъствали 8 деца!Идете в болницата до обяд и вижте че е пълно с хора и деца!Аз го видях но,не видях никой да пие кафе!Извода е за вас човече който пита ; И какво става;

    • (3) (5)
      1. добавен от: Анонимен 13 Януари, 02:34

      Като знаете че е така, защо не държите детето у вас, ми го пращате в заразата, та да си опита късмета и то ли ?

    • (10) (5)
      2. добавен от: Анонимен 13 Януари, 05:00

      Заради такива патки като теб тази година вече два пъти си спирам детето от училище, защото е спололиво. Не е болоно, патко тъпа, сополиво е!

    • (8) (4)
      3. добавен от: Анонимен 13 Януари, 07:02

      Фактът, че скачате на обида без дори да сте разбрали контекста на въпросът ми, е достатъчен да си направя заключение. Да ви е живо и здраво детето, дано се образова повече от вас :roll:

    • (7) (0)
      4. добавен от: Анонимен 13 Януари, 07:38

      Защо са тези тестове, които ги правят. В класа има положителни, изпращат ги вкъщи и класа остава и всеки ден да все по- малко. Крият, че има болни, не пишат и отсъствия. А на въпросът защо не си държим децата вкъщи- защото преподават на тези дето са там, на тези вкъщи никой не обяснява.

    • (3) (1)
      5. добавен от: Анонимен 13 Януари, 07:42

      В училище на първо място имат грижата да опазят живота и здравето на децата. Обаче в какво се превърнахме и до колко може да имаме вече доверие,не зная.

    • (2) (3)
      6. добавен от: Анонимен 13 Януари, 17:28

      Умна голяма бяла птици, ако си изпратим сополивите деца на училище ще ревнеш, че децата ги пускаме болни на училище. Когато ги спрем заради сополи, такива идиотки като теб оревават света, че видиш ли имало много болни деца, ама не знаеш от какво да болни. Айде взимай си хипохондричната истерия и бягай да се скриеш някъде!

    • (6) (1)
      7. добавен от: Анонимен 13 Януари, 18:53

      Ако имаше починал в семейството си от ковид, нямаше да злобееш така. Друг е и въпросът, че някои хора раждат деца и после, ако има как като станат на 1 година, да не се прибират до 18-тата. От детската си свикват така- болни, здрави, важно да не са у дома. Безотговорни хора.

  • Отговори (13) (1)
    7. добавен от: Анонимен 13 Януари, 05:13

    Малко хора съзнават.че само преди 30 години, лекарите в България бяха 60 000 и имаше глад за добри лекари. След 30 години "възход" на държавата, сега лекарите са точно наполовина-30 000, а една трета от тях са в пенсионна възраст и катастрофата предстои, защото нуждата от лекари вече е крещяща. Учете бе дебили!

    • (6) (0)
      1. добавен от: Анонимен 13 Януари, 07:51

      А знаете ли колко струва един семестър медицина и колко от тези, които искат да я учат могат да си го позволят?

    • (12) (3)
      2. добавен от: Анонимен 13 Януари, 08:54

      Ма въобще не си прав 1. Кредити за студенти, колкото искаш,а парите се "избиват" за 5 години. Просто населението поизтъпя, а тези които завършват бягат навън.

    • (3) (0)
      3. добавен от: Анонимен 13 Януари, 09:11

      Издръжката на един студент далеч не спира със заплащане на семестриални такси. А кредитите, които споменавате, са именно само за покриване на семестриалните такси за периода на обучение.

  • Отговори (3) (2)
    8. добавен от: Анонимен 14 Януари, 11:53

    Никакви мерки няма да помогат ,аако не си помогнем сами .
    Трябва пълно затваряне за максимум седмица да се успокоят нещата.
    Но големите не дават :(

  • Отговори (4) (0)
    9. добавен от: Анонимен 14 Януари, 20:25

    Да преминем малко на друга вълна. Г-да журналисти, днес служители на ДАНС влезоха в централата на Булгаргаз ( защо не и в Булгартрансгаз) и в някои нейни поделения за документална провер ка защо газовата й смес излиза толкова скъпа и дали от това държавно дружество са продавали газ от Чирен на Румъния. Дали от ДАНС ще направят проверка и на Балкангаз 2000? Може пък управителят и председателят на това АД, както и кметът да знаят и да кажат нещо за 400%-ната надценка и РЗ на служителите в дружеството

  • Отговори (5) (0)
    10. добавен от: Анонимен 15 Януари, 10:05

    №9.Господине, проявете малко интелигентност. Газовия микс се попълва от три източника. с различни цени. Нека си представим басейн, който се пълни от три тръби, а се източва от една/. Тази една тръба задоволява потребностите на България. В дни, когато им излишък, той се продава на борсата, на дружества/различни/, които имат лиценз за износ. Държавното дружество няма такъв. Така, че да се говори, че се продава евтиния в чужбина,а скъпия на нас е пълна глупост. Иначе категорично Ви подкрепям да се потърси отговорност от Ботевградското дружество, за четирикратното повишение. Но нали не мислите, че Мишо без намесата на Общинския съвет и на Кмета е направил това, Обезкостяването на местните граждани, има своя идеолог и той се оказа неуморим.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (44)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete