Понеделник, 6 Май 2024, 15:16

Преписките срещу Георгиев нямат край

27 Април 2015, 11:03
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2051 9


В началото на месеца депутатът Димитър Делчев отправи питане към Министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова. В него бяха поставени въпроси, касаещи образувани проверки на Икономическа полиция за съмнителни сделки с обществено имущество в Община Ботевград, проверки на МВР, извършвани срещу кмета на Общината Георги Георгиев, данни за възпрепятстване на разследване, съставени актове и други нарушения.

В писмен отговор до народния представител министър Бъчварова посочва:
 
По описа на Софийска Окръжна Прокуратура и ОДМВР - София има образувани седем преписки, като те са образувани по сигнали на група граждани, на общински съветници или от представители на търговски дружества. Материалите по пет от проверките вече са изпратени в СОП за произнасяне по компетентност. По два от сигналите преписките са в сектор ”Противодействие на икономическата престъпност” при ОДМВР - София и се извършват предварителни проверки.
 
Предмет на проверки са различни проекти, включително и договори за възлагане на обществени поръчки.
 
Проверки се извършват и по преписки по описа на Софийска Окръжна Прокуратура от Главна дирекция „Национална полиция“. По описа на СОП са образувани две преписки по сигнали на граждани от Ботевград за извършени нарушения при провеждането на открита процедура за възлагане на обществена поръчка с предмет: „Изграждане на регионално депо за неопасни отпадъци на общините Ботевград, Правец и Етрополе“, като обществената поръчка е финансирана от Европейския фонд за регионално развитие чрез оперативна програма „Околна среда“ и за извършени нарушения и престъпления при провеждането на открита процедура за възлагане на обществена поръчка за изграждане на пречиствателна станция за отпадни води в гр. Ботевград, като към настоящия момент проверките продължават.
 
В ГДНП е получен сигнал и относно несъответствивето между  жизнения стандарт, който демонстрира кметът на Ботевград и финансовия ресурс, с който той би трябвало да разполага, като заплата на изборна длъжност. Събраните материали са изпратени в Окръжна прокуратура - София, където е образувана прокурорска преписка. С постановление от 10.11.2014 г. на СОП от преписката са отделени материали и са образувани 10 нови преписки, като две от тях засягат г-н Г., а осем касаят лица, които са в близкото му обкръжение и членове на семейството му. Събраните материали по седем от преписките са изпратени на СОП по компетентност. По три от преписките работата продължава и към момента.
 
Относно опити за възпрепятстване на разследването от страната на г-н Г. по някое от делата, Ви информирам, че е имало устни пререкания между него и служители на полицията, докато те са се опитвали да снемат обяснения по една от прокурорските преписки. На г-н Г. не са съставяни актове за административни нарушения или други нарушения по ЗМВР в последната година и не е привличан към административна отговорност с издаване на наказателно постановление и няма влезли в сила постановления.

Източник: balkanec.bg

Коментари (9)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 27 Април, 12:43

    Преписките, лъжите и престъпленията му нямат край, но дали ще има ефективен край за неговите действия през трите му мандата-пр. пълна конфискация на имушеството му до девето коляно и на приближените му с 30г затвор без право на обжалване :?: :!: :roll:

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 27 Април, 13:55

    Г-н Г., звучи страхотно :D

  • 3.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • 4.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 27 Април, 18:53

    делчев не се ли сети късничко или да хванеш последния влак че идат избори

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 27 Април, 18:58

    И двата сайта станахте ОТВРАТ.Не се ли усещате че прекалявате вече с малоумните си статии????

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 27 Април, 19:55

    Ако някой прави малоумни неща, то и статиите стават маломни.

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 27 Април, 20:05

    Номер 7 на теб май ти липсват първите 7???? Малоумни са от измислената опозиция.

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 28 Април, 04:54

    Строежът на Софийския затвор започва в далечната 1903год. по подобие на модерните западно-европейски затвори от началото на ХХ век. Официалното му откриване е през 1911 г. Наричан е още Централен софийски затвор и се явява една от първите сгради, специално предназначени за изтърпяване на наказание лишаване от свобода. Понастоящем Софийският затвор със своята 100 годишна история е един от най-старите функциониращи най–големите затвори в Република България, с обща жилищна площ 3737 кв.м. Към него са изградени две затворнически общежития /ЗО/ – “Казичене”, и “Кремиковци”, в които се настаняват съответно лишени от свобода от открит и закрит тип.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (217)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (130)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (64)
70% Complete