Петък, 18 Октомври 2024, 06:06

Преподаватели от НПГ по КТС гр.Правец взеха участие в Третата научно-практическа конференция „Дигиталната трансформация в образованието“ 2024

18 Юли, 10:25
(0) (0)
Правец - Новини
Прочетена: 1276 14


През месец юли Регионално управление на образованието – София-област, съвместно с Национална спортна академия „Васил Левски“, Технически университет София, Софийски университет „Св. Климент Охридски“ и Национален STEM център – София, организираха и проведоха Третата научно-практическа конференция на тема: „Дигиталната трансформация в образованието“ 2024.

Конференцията беше официално открита от Росица Иванова, началник на РУО-София-област, която приветства участниците и подчерта значимостта на дигиталната трансформация в съвременното образование. След нея приветствия направиха доц. Христо Андонов, зам.-ректор на НСА, проф. д-р Сийка Чавдарова-Костова, ръководител на катедра „Теория на възпитанието“ в СУ „Св. Климент Охридски“, доц. д-р Ваньо Иванов от Колежа към ТУ в град Сливен и Ралица Костадинова, ръководител на отдел „Научно-изследователска дейност“ в Националния STEM център – град София.

Събитието привлече голям интерес и се проведе в сградата на Ректората на НСА. Представители на различни учебни заведения представиха 20 доклада, сред които СУ „Св. Климент Охридски“, ТУ – София, ПУ „Паисий Хилендарски“, НСА, Национален STEM център и НПГ по КТС гр.Правец и др.

Конференцията обхвана разнообразни теми, свързани с дигитализацията в образованието, включително:

  • Креативна образователна STEM среда в образователните институции
  • Използване на дигиталните технологии за оценяване на напредъка и постиженията на учениците
  • Използване на изкуствен интелект в образователния процес
  • Създаване на дигитални ресурси за развитие на социално-емоционалните умения на деца и ученици
  • Създаване на интерактивни, мултимедийни и интернет-свързани учебни ресурси
  • Изграждане на дигитална компетентност и медийна грамотност у учениците

Двама преподаватели от Националната професионална гимназия по компютърни технологии и системи гр.Правец също взеха участие във форума. Инж. Красимир Илиев представи доклад на тема „Използване на Изкуствен интелект в обучението по програмиране и ИКТ“, като се фокусира върху образованието в ерата на ИИ, иновативните възможности, които предлага ИИ за обогатяване на знанията, както и ролята на учителите, учениците и родителите в този процес. Той също така изтъкна предимствата и недостатъците при използване на ИИ в в образователната стреда.

Инж. Венцислав Начев представи доклад на тема „Лабораторни макети по електротехника, електроника и вградени системи“. В своето представяне той изложи стъпките по създаване на такива макети, тяхната приложимост в съответните дисциплини и ролята им при овладяване на технически умения от учениците.

Конференцията „Дигиталната трансформация в образованието“ 2024 подчерта важността на интегрирането на съвременните технологии в образователния процес и предостави платформа за обмен на идеи и добри практики сред участниците. Събитието демонстрира как иновациите и дигиталните решения могат да обогатят учебния процес и да подготвят учениците за предизвикателствата на бъдещето.



Източник: balkanec.bg

Ключови думи: РУО , НПГ по КТС гр. Правец , конференция

Коментари (14)

  • Отговори (6) (9)
    1. добавен от: Анонимен 18 Юли, 11:47

    Ето, отново Правец за пример, а кажи им нещо,абе град на личности, град със стойностна образователна система, прекрасни инициативи,самобитни традиции и празници. Две училища за пример, даващи на страната прекрасни млади хора с познания и квалификация за бъдещето, и още и още. БРАВО И ПОКЛОН ПРЕД ТАКЪВ ПОЛИС ГЛЕДАЩ ВЕЧЕ В БЪДЕЩЕТО.

    • (9) (3)
      1. добавен от: Анонимен 18 Юли, 12:50

      Полис - град-държава. Каква връзка има Правец с полис, не ми е ясно!
      Стрина Пена да ни обясни!

    • (4) (9)
      2. добавен от: Анонимен 18 Юли, 13:48

      Явно си много зле и нямаш аналитична мисъл и логично мислене защото щеше да разбереш, че сам по себе си Правец е държава в държавата със самобитната си култура, хармония, мирно съжителство и взаимопомощ между хората от всичко етноси живеещи в правешка община е един уникален град не само в България но и в Европа. Липсата на престъпност и другите пороци наистина го правят добрия пример за всички нас. Правчани са благословени с уникална природа и забележителности. Липса на бедност и мизерия са също знак за благостояние на правчани. Училища с висок рейтинг, места за развлечения и отдих,културни мероприятия, невероятни събития от местен характер и много други неща. Подредена и чиста община с щастливи и задоволени жители. Правец има всичко което е водещо е една държава, даже в повече, ами затова и той е град държава. Разбрали ме сега, и да не се повтарям.

    • (7) (0)
      3. добавен от: Анонимен 18 Юли, 15:47

      Иди и поседи за половин час на автогарата и ще видиш мирното съжителство с другия етнос.

    • (3) (0)
      4. добавен от: Анонимен 18 Юли, 16:51

      Голямо съжителство. Полицаите ги бият през ден из "китните" правешки села

    • (3) (0)
      5. добавен от: Анонимен 18 Юли, 19:51

      Правец си е едно китно балканско селце.

    • (1) (8)
      6. добавен от: Анонимен 18 Юли, 22:13

      Явно много ви е яд,че не можете да живеете в нашия спокоен град и само сипете клевети и лъжи. Дерзайте скъпи,но ние в правешка община ще започнем нашия спокоен ден, кой на разходка, кой да спортува, кой на кафе,кой в градинката и тн,без страх, за разлика от вашите градове пълни с пияници, крадци и наркомани,ами това е положението, ако искате спокойствие и хубави неща посетени,Правец е отворен за хората, и е градът мечта.

    • (8) (1)
      7. добавен от: Анонимен 19 Юли, 00:56

      Много ни е яд, че не живеем в този град-фантом. Отидоха деца на състезание в съботен ден в Правец, всичко затворено, няма откъде една дъвка да си купиш, за чай да не говорим. Град мечта в очите на слепите!

  • Отговори (7) (0)
    2. добавен от: Анонимен 18 Юли, 16:49

    Май си стоял повече на слънце. Какво съжителство и хармония в правешка община. Излез от обезлюдяващи я Правец и се разходи из общината. Само орки и мизерия

  • Отговори (1) (0)
    3. добавен от: Анонимен 18 Юли, 22:00

    Надали киликанзерите от полседната снимка и дебелогъзите стрини от РУО са разбрали какво са им говорили Венци и Краси. За голямо съжаление единици са учителите като тях двамата.

  • Отговори (5) (0)
    4. добавен от: Анонимен 19 Юли, 16:32

    Кретена с № 1 пак се е развихрил.

    • (0) (4)
      1. добавен от: Анонимен 20 Юли, 08:28

      Май завиждаш на кретена, че е в най добрия град за живеене, свиня блатска. Стой в кочината и грухти, а ние ще в Правец ще се наслаждавам на прекрасното място в което късмета ни орисал да обитаваме и ще черпип с пълни шепи от този вълшебен извор.

    • (5) (0)
      2. добавен от: Анонимен 20 Юли, 12:25

      Тъпото пак се обади. Така е когато слезеш от колибите до градчето.

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 20 Юли, 12:28

    Чушкииии

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (14)

Доволни ли сте от изборните резултати?

Анкета » коментари (14)

Доволни ли сте от изборните резултати?

отговори
Да (83)
70% Complete
Не (295)
70% Complete
Не гласувам. Предпочитам други да избират вместо мен. (29)
70% Complete
Не виждам алтернатива. (99)
70% Complete
Всички са маскари. (148)
70% Complete