Събота, 27 Юли 2024, 06:22

Преподавателят по английски ез. - Цветанка Петрова - ППМГ, с награда от Асоциацията на Кеймбридж училищата в България

1 Декември 2023, 16:18
(1) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 3279 0


Отличиха най-добрите учители, директори, STEM проекти и образователни учреждения в България за 2023 година.

На официална церемония, провела се на 30 ноември в град Правец, бяха връчени ежегодните награди за образование на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България.

Отличени бяха най-изявените и мотивирани представители на сдружението в 7 категории: “Учител на годината”, “Директор на годината”, “Училище на годината”, “Езиков център на годината”, “Отговорник на годината”, “STEM учител на годината” и “STEM проект на годината”. Връчена бе и специална награда на училището с най-добри резултати на престижното международно състезание по английски език Kangaroo Global Linguistics.

Второ място в категория “Отговорник на годината” спечели Цветанка Петрова - ППМГ „Акад. проф. д-р Асен Златаров”, гр. Ботевград. Гимназията в Ботевград от 13 години е член на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България, а нейни възпитаници всяка година завоюват призови места от международни състезания по английски и немски ез.

Кандидатурите бяха оценени, безпристрастно по предварително обявени критерии, от четиричленно независимо жури, в чийто състав са: директорът на Национален STEM център - проф. Найден Шиваров, изпълнителният директор и член на Управителния съвет на Фондация “Заедно в час” - Траян Траянов, зам-директорът по учебната дейност на 129 ОУ “Антим I”, гр. София - Надежда Николчева и Емилия Иванова - ментор в програма “Училища за пример” на Фондация “Заедно в час”.

Победители получиха плакети и грамоти. Официалното събитие бе придружено от празнична програма с водещ Милица Гладнишка и специалното участие на Християна Лоизу.

За Асоциацията на Кеймбридж училищата в България:
Асоциацията на Кеймбридж училищата в България е създадена от издателство КЛЕТ България ООД, представител на Cambridge University Press, като доброволно обединение на училища, стремящи се към по-високо ниво на преподаване на чужд език. Асоциацията е организатор на най-голямото състезание по английски език Kangaroo
Global linguistics, като до момента през него са преминали над 100 000 ученици. В асоциацията членуват 178 от най-добрите училища у нас, като тя е пример за изключително успешното сътрудничество между университетско издателство и училищно сдружение.





Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Ако искате да споделите и Вашето мнение, трябва да се регистрирате или да влезете с профила си.
Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (8)

Доволни ли сте от изборните резултати?

Анкета » коментари (8)

Доволни ли сте от изборните резултати?

отговори
Да (48)
70% Complete
Не (169)
70% Complete
Не гласувам. Предпочитам други да избират вместо мен. (15)
70% Complete
Не виждам алтернатива. (43)
70% Complete
Всички са маскари. (71)
70% Complete