Понеделник, 6 Май 2024, 17:18

Пресконференция по проект Еразъм+ в ППМГ "Акад. проф. д-р Асен Златаров"

22 Април 2017, 11:36
(2) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1579 5


На 21.04.2017г. участниците в проекта Еразъм+ „Доброволчeството като полза – предприемачество“ дадоха пресконференция, на която представиха Дейностите по Мобилност 1. Екипите - ученици и техните ръководители, работещи по проекта, споделиха своите виждания относно работата, предизвикателствата, пред които са се изправили и придобитите нови знания и умения. Госпожа Даниела Колева, директор на ППМГ „Акад. проф. д-р Асен Златаров“, откри пресконференцията и изрази своите впечатления от досегашната работа по проекта.

Екипът, осъществил първата работна среща, която се проведе между 27.03.2017 и 31.03.2017 г. в гр. Ортона, Италия, презентира своята дейност и сподели впечатленията си от работата с партньорските екипи и престоя си там. В срещата са взели участие екипи от Италия, Румъния, Чехия и България. Ивета Иванова, Силвия Иковска , Саво Цветков и Йордан Беров от 10б клас и Тони Николов от 9 б клас специалност “Информационни технологии” със засилено изучаване на английски език, представиха презентации на тема: „Меки умения“, „Конфликти на работното място“, „Работа в екип“ и „Мениджър за един ден.“ Участниците в срещата разказаха за идеите, които са обменили и за дискусиите и ролевите игри, в които са участвали. Наред с предприемаческите умения, които усвояват, учениците извършват и редица доброволчески дейности - Коледен базар, предаване на хартия, изработване на мартеници, освежаване на класна стая и периодично почистване и залесяване на паркови и зелени площи в общината. По повод 22 април - Ден на Земята, те засадиха дръвчета в парка.

Гости на мероприятието бяха: госпожа Даниела Николова, председател на Обществения съвет, госпожа Елеонора Дачева - председател на Училищното настоятелсво, Стоян Клюнков, председател на Младежкия парламент в Община Ботевград, родители, учители и ученици.
Екипите продължават с поглед напред към втората работна среща, която ще се състои в гр. Яш- Румъния през месец юни. Темата на срещата е „Бизнесът и как са прави бизнес“, „Бизнес инкубатор“ и Изработване на Туристическа пътна карта на България.
Европейската програма за образование, обучение, младеж и спорт „Еразъм+“ стартира през 2014г. и е с период на действие до 2020 г. Тя се базира на интегриран подход, който гарантира ефективно взаимодействие между всички сектори в областта на образованието, обучението, младежта и спорта. Програма "Еразъм+" подкрепя дейности в сферата на: училищното образование, висшето образование, професионалното образование и обучение, образованието за възрастни, младежкия сектор. Програмата има за цел да изгради стабилни партньорства между образованието и бизнеса за насърчаване на иновациите и конкурентоспособността, като същевременно насърчава заетостта, със специален акцент върху борбата с младежката безработица.

Програма "Еразъм+" включва три основни Ключови дейности:
Образователна мобилност за граждани (КД 1)
Сътрудничество за иновации и обмен на добри практики (КД 2)
Подкрепа за реформиране на политиките (КД 3)

Източник: balkanec.bg

Коментари (5)

  • Отговори (6) (0)
    1. добавен от: Анонимен 22 Април, 21:57

    Странно защо сте изключили коментарите за "новината" за марконис?! В другия глупав комунистически сайт не са и пак никой не се интересува от ланшния сняг!

  • Отговори (7) (0)
    2. добавен от: Анонимен 22 Април, 22:20

    "Преподавателите" кога ще се явят на изпит по английски да докажат, че го поназнайват.

  • Отговори (4) (2)
    3. добавен от: Анонимен 22 Април, 22:54

    Че защо трябва да поназнайват? Важното е да се приберат парите на малоумните общински "съветници", "инженери"-"адвокати" и "бизнесмени", които са си записали отрочетата там, защото е "престижно" (разбирай - скъпо!). Те владеят само врачешки ( и то само говоримо! )...

  • Отговори (2) (2)
    4. добавен от: анонимен 23 Април, 09:03

    Защо трябва да ползвате такава хубава новина, за да се изтъкнете колко сте злобни. Хайде зарадвайте се на възможностите, които имат нашите ученици и така успешно ги използват. Вероятно квалификацията от #3 може да я отнесете към себе си.

    • (1) (1)
      1. добавен от: Анонимен 23 Април, 19:50

      Защото в лошата "новина" "журналистите" са изключили коментарите, както винаги. :idea:
      КОМУНИЗМЪТ си отива, другарки и другари, нищо, че никак не ви се иска! ЦЕНЗУРА ще налагате на съпрузите си!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (217)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (130)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (64)
70% Complete