Четвъртък, 2 Май 2024, 05:33

Пресконференция за представяне на проект - "Подобряване компетентността и ефективността на общинска администрация - Правец"

28 Юни 2013, 14:25
(0) (0)
Правец - Новини
Прочетена: 3195 29


Днес се проведе пресконференция за представяне на проект, по който Община Правец подписа договор на 4 април  -"Подобряване компетентността и ефективността на общинска администрация Правец". 
Секретарят на Община Правец, Албена Петрова, представи проекта ,като запозна присъстващите с целите и дейностите. Общата стойност на проекта е 79 922 лева. Финансирането по този проект е 100%. Начинът на разплащане бе изяснен на Общински съвет- Правец, при вземането на решението за кандидатстване.  Община Правец трябва да осигури собствен ресурс около 20 % , след окончателното отчитане на проекта, те ще бъдат възстановени. Срок за изпълнение на проекта е 12 месеца. Целевата група е Общинска администрация Правец, като общата цел е подобряване компетентността и ефективността на общинска администрация - Правец, чрез провеждане на различни обучения. Целите на проекта са подобряване професионалната компетентност на служителите чрез обучения в сферата на това, което те се занимават, повишаване на тяхната ефективност, подобряване на комуникацията и работата в екип, повишаване качеството на работата на служителите по отдели, в екип и по групи. 
Дейностите по този проект като цяло са обучения. 
Община Правец е кандидатствала  по три проекта по "Административен капацитет". Това е първият , които е подаден след решение на Общинския съвет на ноемврийска сесия. Той е внесен в Министерство на финансите, които са управляващия орган на програмата "Административен капацитет". Там са подадени още два проекта, единият от тях е от 28 март 2013 г. Той е за изследване структурата и дейностите на Общинска администрация Правец и възможностите за оптимизирането й. Вторият проект е подаден на 10 април 2013 г. и дава възможността за следващия програмен период Общината да състави своя план за развитие и оформи програмни документи, като там са заложени стратегията на Общината за туризма, за околната среда и опазване на културното наследство. 
До момента програмата "Административен капацитет" все още разглежда двата проекта ,които са внесени от Община Правец. По втория проект , който е с дата 10 април, Общината е минала първо ниво на разглеждане.
 


Източник: balkanec.bg

Коментари (29)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 28 Юни, 15:10

    Ами тя - общинската администрация си е за уволнение по некомпетентност. Р. Г. се е обградил с послушни и некомпетентни хорица. Само такива могат да се управляват.

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 28 Юни, 15:11

    Румен ги е насмел всичките, гледат като плъх в брашно.

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 28 Юни, 16:26

    tezi 6te iadat li ili... :idea:

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: До 1. 28 Юни, 17:07

    Съгласен съм,че в тази община освен тебе и Пашка от коперацията,други компетентни нЕма! :lol: :lol: :lol:

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 28 Юни, 18:08

    Какво повишаване на компетентноста и ефективноста на т.н. " общинска администрация "?! Кой я представлява - Т. Бузина, Св. Димитрова, " обслужващите гражданите " на гишетата и още много - не ни се изброяват. На първата й липсват първите 7 години във всяко отношение! Груба, арогантна, предизвикателна, показваща с тези си качества чувството си за малоценност, простащината си, некомпетентноста си! Такъв проект е за млади, неопетнени хора и специалисти! Но на такъв кмет - такива " общински служители!!!

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: подлеците 28 Юни, 18:51

    Р.Г. да назначи за зам.кмет Крадимир Живковски :lol: да отговаря за проектите, изявявал се като корифей :idea: особено в последните му дни преди отстраняването му :?:

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 28 Юни, 20:09

    Харесвам водещата Албенчето:)

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 28 Юни, 21:45

    И какво по-точно и харесваш, че не мога да се сетя?
    Освен ако не си някой престарял и изкуфял дядо, но такъв един - мно-о-ого изкуфял. :)

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 28 Юни, 22:57

    Не харесвам никой в тази община, ще си послужа със запазената марка "Феодални старчета" само че тук става дума повечето за бабички. Никъкви електронни услуги, канастрални услуги, геодезически услуги, всичко за сметка на клиента, за какво ги плащаме тези данъци в края на краищата.

  • 10.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (206)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (127)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (59)
70% Complete