Сряда, 27 Септември 2023, 02:24

Президентът Румен Радев: Левски продължава да сочи пътя към онази република, която остава блян за поколения българи

19 Февруари, 15:48
(0) (0)
България - Новини
Прочетена: 197 0


Държавният глава откри мултимедийната дигитална експозиция „Изповедта на Апостола“ в Националната галерия „Квадрат 500“.

"Обичта към Апостола на свободата е силна и безрезервна, защото народът ни има нужда от неговия морален пример не само в робските времена."

Това каза президентът Румен Радев при откриването на мултимедийната дигитална експозиция „Изповедта на Апостола“ в Националната галерия „Квадрат 500“, която съчетава съвременни дигитални технологии, включително холограмен образ на Левски.

Румен Радев напомни, че непримиримият дякон е единственият съдник, пред когото всички българи се чувстваме равни, защото и днес продължава да сочи кривиците ни, да боде съвестта ни и да смущава нашето безразличие. Със своя далновиден поглед в бъдещето Левски продължава да сочи и пътя към онази република, която остава блян за поколенията.

„Днес Левски е това, което знаем за него и което ще завещаем на децата си. Затова е особено важно да познаваме не само неговото дело и живот, но и непрекъснато да търсим нови факти за тях, да ги правим достояние на обществото и особено на младите хора“, заяви Румен Радев. По думите на президента, с познаването на делото на Апостола на свободата, българите ще черпят и сили, и енергия, за да продължат по завещания от него път.

Румен Радев благодари за родолюбивото дело на всички дарители на мултимедийната експозиция, благодарение на която хиляди хора ще станат съпричастни с живота и делото на Васил Левски.
Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (37)

Кой трябва да бъде националният празник на България?

Анкета » коментари (37)

Кой трябва да бъде националният празник на България?

отговори
3 март – Денят на Освобождението (577)
70% Complete
24 май – Денят на българската писменост и култура (80)
70% Complete
6 септември – Денят на Съединението (44)
70% Complete
22 септември – Денят на Независимостта (46)
70% Complete
Тази дискусия е излишна, само се чудят как да разделят хората (104)
70% Complete