Петък, 26 Април 2024, 01:29

Причините за недовършените ремонти по улиците "Княз Ал. Батенберг" и "Цар Освободител" - по темата говори кметът Иван Гавалюгов (ВИДЕО)

26 Ноември 2022, 14:43
(1) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1685 26


Защо улиците „Княз Ал. Батенберг“ и „Цар Освободител“ в Ботевград не се ремонтират и стоят разкопани толкова време, и не е ли по-разумно да се ремонтират улиците една по една, вместо да се разкопаят няколко едновременно и да не се работи по тях?

Този въпрос, от името на множество читатели на „Балканец“, зададохме на кмета Иван Гавалюгов, който даде следния отговор:

„По ул. „Цар Освободител“ се чака доставката на бетонови павета с мита повърхност /митата повърхност е допълнително обработена, за да се получи мозаечен ефект върху горния слой/. Това е една от причините, поради която и по бул. „България“ не се работи – по северния тротоар. Фирмата, която изработва и доставя тези бетонови павета е имала технологични проблеми – 15 дни една инсталация не е работила. В процес на изработка са паветата. Имах личен разговор с изпълнителния директор на фирмата, която произвежда настилките и той се извини за забавянето, като обеща, че до 1-ви декември паветата ще бъдат доставени. Това са същите павета, които са положения в парка на Ботевград.


Естествено е хората да негодуват, когато улиците са разкопани и видимо не се работи, но ги уверявам, че Коледа ще я посрещнат с нови тротоарни настилки, със сменен водопровод и асфалтирани улици.

В момента възстановяваме асфалтирани в годините назад - от мои предшественици, ревизионни шахти и отводнителни шахти – т.е. не изпълняващи функциите си. Тротоарът по „Христо Ботев“ – в началото на следващата седмица ще бъде напълно завършен. Възстановяваме асфалтирани канализационни шахти на ул. „Хр. Ботев“. Открихме липсващи, асфалтиране и неработещи отводнителни решетки. Повече от половината отводнителни решетки не функционират.“

Цялото изказване на кмета Гавалюгов по темата с недовършените улични ремонти и възстановяването на шахтите, може да видите тук:



Източник: balkanec.bg

Коментари (26)

  • Отговори (10) (14)
    1. добавен от: Анонимен 26 Ноември, 15:29

    Краде са много.....

  • Отговори (29) (7)
    2. добавен от: Анонимен 26 Ноември, 16:05

    Не защитавам кмета и от организацията на ремонта има какво повече да се изисква, но без да се копае и работи няма как да изникне нов тротоар+водопровод и асфалтирана улица. Преди да търсите вина в кмета, обищината и държавата(не са перфектни) но те са отражение и на народа. Само на 450-500 километра от Ботевград в съседна Гърция, хората си мият контейнерите за боклук с маркуча, лично собственика на хотела измива тротоара пред хотела си и с една кърпа полира плочките на ТРОТОАРА, който не е негов. А тук селяндурите и циганите не могат да се научат поне да не си изхвърлят боклуците на земята. Но хубавото е че има и хора, който мислят правилно и първо гледат себе си преди да търсят вината във всички и всичко.

    • (4) (19)
      1. добавен от: Анонимен 26 Ноември, 16:29

      стой си в гърция родоотстъпник :x

    • (16) (5)
      2. добавен от: Анонимен 26 Ноември, 17:02

      Стоя си в България и си ми харесва, а след като на теб не ти харесва истината, винаги можеш да отидеш някъде където няма да я казват. Пример Северна Корея. Газ към Пхенян.

    • (8) (3)
      3. добавен от: Анонимен 26 Ноември, 19:03

      То е ясно, че без копане нещата няма как да се случат, но след като не са доставени плочките и паветата защо се бърза да се разкопаят улиците и после с месеци да са трапища.

  • Отговори (1) (9)
    3. добавен от: Анонимен 26 Ноември, 16:24

    Еб пут майч

  • 4.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (4) (4)
    5. добавен от: Анонимен 26 Ноември, 17:41

    А смени малко тия мръвки, само това ли ядеш?

    • (4) (1)
      1. добавен от: Анонимен 26 Ноември, 18:38

      Яде ми уя.

    • 2.

      Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (6) (6)
    6. добавен от: Анонимен 26 Ноември, 17:55

    12 минути говори и казва едно и също. Повтори едно и също три пъти

  • Отговори (5) (7)
    7. добавен от: Анонимен 26 Ноември, 17:56

    Балканец защо не питате за интернет кабелите

    • (9) (3)
      1. добавен от: Анонимен 26 Ноември, 18:41

      Някой да е чувал за проект, одобрен от Общинския съвет, за тези кабели? Дано следващия кмет, не му е противник, че отидоха тротоарите.

  • Отговори (8) (11)
    8. добавен от: Анонимен 26 Ноември, 18:06

    Е за какво е такъв кмет, за да създава удобства на града, или за да Не създава. Жалко, млад човек, а как бързо се опорочи. Ботевград има нужда от нов, свеж човек. Тоя се изхаби.

    • (4) (4)
      1. добавен от: Анонимен 27 Ноември, 07:11

      Друга песен пееше като общински съветник и 11000 му се довериха, а сега само оправдания

  • Отговори (12) (7)
    9. добавен от: Анонимен 26 Ноември, 18:07

    Ей тези кабели ти съкратиха живота поне с няколко години, колко време питаш за тях и никои не ти отговаря. Мисля че още дълго ще питаш и едва ли ще ти отговори някой, затова се успокой и си гледай живота.

  • Отговори (3) (3)
    10. добавен от: Анонимен 26 Ноември, 18:56

    То е много ясно, че никой няма да отговори

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (44)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete