Неделя, 5 Май 2024, 18:14

Приключи общественото обсъждане за промяна в ПУП на градинката пред клуб "Face"

9 Февруари 2015, 11:05
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2034 9


На редовното си заседание през август 2014г., Общински съвет – Ботевград прие проект за изменение в ПУП-ПР на УПИ I, в кв.74, поземлен имот с идентификатор 05815.301.114 по одобрени КК и КР на Ботевград. Става въпрос за градинката пред блока на ул. „17-ти ноември” 1. Целта на проекта е в югозападната част на УПИ I  да се обособи нов самостоятелен УПИ XIII - за общественообслужваща дейност с площ 51 кв.м., при спазване на нормативната уредба  по устройството на територията. На сесията стана ясно, че има проявен инвеститорски интерес от страна на фирма „Иван Начев-Л” ЕООД, чийто управител е Иван Начев, общински съветник от ГЕРБ. Фирмата е изразила готовност да финансира отделянето на парцела. След обявяването на решението, недоволни съседи подадоха жалба в Общината срещу него.
В тази връзка днес от 9:00ч., в сградата на Община Ботевград, се проведе обществено обсъждане на проекта за изменение в ПУП. То е задължителен елемент, защото трябва да бъдат чути мненията на заинтересованите лица. Регламентирана процедура за протичане на обсъждането няма. Инвеститор е фирма „Иван Начев-Л” ЕООД и г-н Начев не беше сред присъстващите на извънредното заседание на ОбС Ботевград, което бе насрочено за същия ден и час.
 
Проектът за изменение на ПУП бе предоставен за разглеждане от присъстващите. Адв. Виктор Велчев разясни на гражданите подробно проекта, като подчерта, че строителство няма да има. Като основен проблем присъстващите поставиха опасенията си, че пътят между кафе-клуб „Face” и въпросната градинка пред блока на ул. „17-ти ноември” 1 ще бъде затворен. Зам.-кметът на общината инж. Красимир Андреев поясни: „Всички тези процедури минават през общинската администрация. Целият поземлен имот, който обхваща блока, е частна общинска собственост с отреждане за жилищно строителство и обществено обслужване. Пътят между „Face” и градинката е път, съществуващ по регулация, включително обръщалото зад блока и паркинга. Със сигурност при тях промяна няма да има. С предложение за изменение на регулацията се обособява втори парцел от големия общински, без да засяга пътищата”. Тъй като тротоарът е публична собственост, вариант да бъде затворен – няма.
 
Друг проблем, който присъстващите посочиха, са поставените на мястото кашпи. Гражданите искат част от тях да бъдат премахнати, тъй като затрудняват преминаването с лек автомобил. Иван Начев добави, че ще се съобрази с това искане на живущите в блока и консенсус ще бъде постигнат.
Присъстващите повдигнаха и въпроса с удължаването на тротоара със 70см. По техните думи, обществено обсъждане за удължаването не е имало. Иван Начев посочи, че то е по проект, в които е инвестирал средства и няма нищо незаконно. Недоволството на гражданите от промяната обаче остава, тъй като действията по удължаването не са разглеждани предварително.

Както следва по ред, присъстващите вписаха в протокол имената успоредно със своите искания и предложения. На въпросът какво следва, ако живущите внесат подписка против изменението в ПУП, адв. Виктор Велчев отговори, че по закон е необходимо обществено обсъждане, а не обществено съгласие и отново подчерта, че не става дума за строеж.
Организатор на общественото обсъждане за изменението ПУП-ПР на УПИ I, в кв.74, поземлен имот с идентификатор 05815.301.114 по одобрени КК и КР на Ботевград на община Ботевград. Предстои изменението да бъде гласувано от ОбС.

 

Източник: balkanec.bg

Коментари (9)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 9 Февруари, 11:51

    На въпросът какво следва, ако живущите внесат подписка против изменението в ПУП, адв. Виктор Велчев отговори, че по закон е необходимо обществено обсъждане, а не обществено съгласие и отново подчерта, че не става дума за строеж.

    Не се подавайте хора, щом сте против подлежи на контрол от областната управа и административен съд.

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 9 Февруари, 12:09

    Подлогата Красимир Андреев да каже може ли да има УПИ с площ 51 кв.м. Отстоявайте си правата, това е недопустимо. Тук и регионалната здравна инспекция трябва да си каже думата. Не може открити храни да се разнасят по пътя между заведението и масите отвън.

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 9 Февруари, 12:26

    Би ли могъл някой да даде информация какви санкции съгласно "Закон за забрана на тютюнопушенето на обществени места" са наложени на собственика на клуб "Face", където всекидневно открито се пуши.

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 9 Февруари, 13:25

    Иван си плдща за да него проверяват това е истината!

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Стефан 9 Февруари, 15:00

    В Ботевград всичко е възможно. Знаете ли, че празното пространство между задния вход на пощата (там където спира охранителната фирма) и близкия блок е частна собственост, въпреки че въобще не отговаря на ЗУТ. Лицето не е 14 метра, затова хората на кмета са направили много интересно решение. За да увеличат лицето до 14 метра откъм Гурко са направили разширение с размер 1Х14 метра , нещо като клюн, който излиза пред блока на Гурко 11. Така целия парцел има вид на буквата "Г" като горната част на буквата има широчина 1 метър. Кога е станало това? Когато Васко Чавдаров (който е един от собствениците) беше общински съветник от СДС

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 9 Февруари, 20:23

    Mnogo zloba i mnogo zavist v tozi grad

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 9 Февруари, 21:44

    Pomnite li predi kakva mizeriq beshe? Bombata vkara tolkova mnogo pari i sega face e nai-poseshtavanoto zavedenie v grada! Sega vsi4ki mu ska4at, no sa zabravili kak postoqnn mu viseha da im pravi uslugi. zloba i zavist! Zavijdat mu, 4e razviva! Kvoto i da pravite toi pak 6te e po-dobre ot vas! i kato gi gledam koi sa na snimkata se skusvam ot smqh! Smeshnici!

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: опа 9 Февруари, 22:05

    ясно , тази година няма да се строи :-) , но другата ще е плътно застроено :D

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 10 Февруари, 10:52

    Само трябва да се пише до областния управител.Тук на местна почва всичко е възможно.Начев заплашва всички които са против него.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (215)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (130)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (62)
70% Complete