Сряда, 15 Май 2024, 08:55

Приключи пресконференцията в БТА по Отвореното писмо за аморалния стил и корупционен модел на управление на Община Ботевград (видео)

23 Март 2015, 14:01
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 3585 24


Приключи пресконференцията на тема „Корупционният и дълбоко аморален стил на управлението на община Ботевград през последните години”, която продължи един час и 20 минути.

Пръв думата взе инж. Кольо Колев, председател на гражданското сдружение „За чиста природа”. Той посочи, че срокът на действие на ОВОС на Регионалното депо за неопасни битови отпадъци е изтекъл, както и че пускането му в експлоатация преди 2 години и половина е без хидро-геоложки проект. Колев засегна темата и за масовото изсичане на горите от фирми, покровителствани от кмета Георги Георгиев.

Володя Кзаков (председател на регионалното представителство на СБХ и председател на ОбС Ботевград 2003-2007 г.) наблегна на аморалното управление на Георгиев.

Съветниците Якимов и Филипов коментираха широко застъпените факти в Отвореното писмо до държавните институции, с които се даде публична гласност на опораочаването на тръжните процедури по възлагане на обществените поръчки и приятелските кръгове, съпътсващи изпълнението им.

Колегата им Иван Гавалюгов припомни за изключително лошото стопанисване на неизползваема седеметажна сграда на общинската болница, на която са нанесени сериозни материални щети за стотици хиляди лева. Гавалюгов посочи конкретно виновните лица- кметът Георги Георгиев, като заяви ”Вината не е само персонално негова, но и на други лица, пряко свързани с нейното стопанисване”. 

Кметът на община Ботевград от 1990 до 1992 година Павел Райносвки посочи, че моделът на управление в момента е тотално тоталитарен, „осигуряващ значителни финансови ресурси в полза на управляващото мнозинство при неработещи контролни органи, което се случва 25 години след промените”. 

Видеото може да проследите тук.
 


Източник: balkanec.bg

Коментари (24)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 23 Март, 15:49

    Какви са тия смешницш.Иване не се включвай в тази група компроментираш се.Ти си интилигентно момче.

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 23 Март, 15:52

    Защо не е там Мартин Тинчев, иначе №1 е прав.

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 23 Март, 16:19

    Тия около иван нито един не струва, незнам защо той им се доверява. Като започнеш от Кольо Рибата, само знае да се репчи, а иначе е по-голям мафиот от ГЕоргиев. Казака света винаги му е крив. Филип ФИлипов не може да прости че георгиев го завре на кучето в гъза. Якимов по голям подлизурко и от кучкова. Тоя последния не го знам, ама и той незнае защо е там. ИВане мисли докато е време, че на изборите нямаш шанс с тия

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 23 Март, 16:31

    Е какво да прави Тинчев с тия палячовци. Докато той действа, такива като Кольо рибката и Павката Райновски си пият кафенцето, а като дойде момента, хоп на софрата. Незнам само гавалюгов къде се хванал с тия изрезки от старите вестници- дърпат го само надолу.

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 23 Март, 16:41

    Пресконференцията се получи добре! Неминуемо е да няма личен елемент, защото онова нещо, дето е все още кмет така разбира и третира нещата в общината, но началото на края му е поставено и затова ЕВАЛА! Въпросът е нещата да се доведат до успешен изход за обикновения народ и участниците, имайте си едно наум, знаете ЗЛОБАТА И КОВАРСТВОТО на все още кмета!!!

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 23 Март, 16:58

    от 1до 5 личи си че сте платените писачи на кмета евала на тези смелчаци ,че се опълчиха и ви отварят очите но вие все още не можете да прогледнете

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 23 Март, 17:06

    До кметските овце защо не кажете нещо в защита на вожда Ви а само ръсите обиди но какво може да се очаква от олигофрени.Така ,че пишете и все повече ще разбират кой защитава кмета.

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Ботевградчанин 23 Март, 17:15

    Това че платените клакьори на кмета престъпник се разбеснуваха тук, значи че пресконференция и отвореното писмо са си свършили работата по един перфектен начин. Истерията и каруцарския стил на неколцина кметски роби потвърждава тази констатация. За сведение на злобарите всичко казано днес в БТА е лично докладвано на Бойко Борисов и на Сотир Цацаров. Те си знаят работата. А на нещастните драскачи тук ще го кажа ясно - вие ще сте първите, които ще скочите срещу Геоиргиев след задържането му. Така постъпват абсолютно безгръбначните същества, вършещи платени услуги!

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 23 Март, 17:21

    да #8, но ние ги знаем тия плужеци, така че няма да им се получи :lol: :!:

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 23 Март, 17:29

    Браво на смелчаците, които застанаха открито .Да, това са обикновени хора-може да е имало личен елемент,може не всичко да е казано по -най-професионалния начин. Но нека не забравяме-те не желаят да се мерят с най-големия капацитет в обществено-политическия живот-Кмета, който, щом види камера,започва веднага с нападки и обиди към опонентите си.Е,в последно време или е станал по-смел, или губи контрол, защото говори с имена.По-рано се криеше зад второ лици множествено число. И казваше:Аз не употребявам имина,който се познае....".Това ли е светлия пример за морал?

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (240)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (136)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (50)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (70)
70% Complete