Вторник, 4 Октомври 2022, 17:23

Проблемите в здравеопазването и тяхното решаване обсъдиха кандидатите на "Български възход" на среща със симпатизанти в Елин Пелин

16 Септември, 20:04
(0) (0)
Елин Пелин - Новини
Прочетена: 624 0


Водачът на листата на КП "Български възход" Гален Монев и втората в листата акад. проф. д-р Ивона Даскалова се срещнаха с избиратели в Елин Пелин. Срещата беше посветена на сектор здравеопазване.
Проф. Даскалова е член на Европейската асоциация за изследване на диабета, Американската диабетна асоциация, Световната асоциация за клетъчна трансплантация.
Научните й интереси са фокусирани върху грижата за диабетно болните и тяхното обучение, фармакологичната терапия с нови лекарствени средства, инсулиновите помпи и постоянния глюкозен мониторинг, панкреасната клетъчна трансплантация.
Проф. Даскалова е провела множество проучвания върху инсулиновата резистентност, артериалната хипертония, затлъстяването, антидиабетните медикаменти и приложението на инсулин под различни форми, както и фармакодинамиката и фармакокинетиката на новите инсулинови препарати.
Основен акцент на срещата бе липсата на достъп в малките населени места до качествено здравеопазване. Липсата на лекари по селата се оказва основен проблем за хората, живеещи в тях. Закриването на здравните служби, на голяма част дори общински болници, води до абсолютна неравнопоставеност на хората в засегнатите региони. Има множество медицински университети, които създават кадри, но тези кадри са принудени да емигрират, защото тук не могат да се реализират.
Затова един от приоритетите на „Български възход“ е осигуряването на достъп до качествено здравеопазване в малките населени места и възстановяването на Здравните служби.

Ако споделяте идеите на „Български възход“, подкрепете кандидатите на партията с номер 15 в бюлетината на 2-ри октомври!

Купуването и продаването на гласове са престъпления!Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (38)

Какво мислите за военното нахлуване на Русия в Украйна

Анкета » коментари (38)

Какво мислите за военното нахлуване на Русия в Украйна

отговори
Абсолютен акт на агресия от Путин и нарушаване на международното право (598)
70% Complete
Русия не е виновна, Украйна и Западът предизвикаха реакцията на Москва (1459)
70% Complete
Напрежението ескалира, но скоро ще спадне, светът не може да си позволи такава война (84)
70% Complete
Голяма грешка на Путин, това ще е краят му (74)
70% Complete
Нека не бързаме с изводите, дано всичко приключи скоро (294)
70% Complete