Неделя, 5 Май 2024, 05:33

Продължава работата по проект за развитие на професионалното знание в областта на компютърните технологии и системи в ПГ по КТС

25 Юни 2014, 11:24
(0) (0)
Правец - Новини
Прочетена: 1144 8


В ПГ по КТС - гр.Правец продължава работата по проект "Образователни паркове за развитие на професионално знание и компетенции в областта на компютърните технологии и системи в колаборация с IT сектора", BG051PO001 - 4.3.05 - 0022.

Професионална гимназия по компютърни технологии и системи –гр. Правец е училище с авторитет и традиции, както в община Правец, така и в страната. Подготвят се кадри в областта на ИКТ по две специалности: Компютърна техника и технологии и Системно програмиране. Завършилите ПГ по КТС ученици са с добра професионална подготовка и квалификация и са предпочитани от фирми, работещи в областта на компютърните технологии.

Основната цел на този проект е да актуализира учебния процес по двете специалности чрез изграждане на 4 образователни парка в сътрудничество с фирма “Контракс” –ЕООД, работеща в сферата на информационните и комуникационни технологии.

До този момент от работата по проекта са aктуализирани са 8 учебни програми по дисциплините: Компютърна периферия; Компютърни мрежи; Приложен софтуер; Програмиране; Компютърни архитектури; Системи за сигурност; Технологии на програмирането; Интернет програмиране.

Изградена е електронна платформа „Moodle”, на която се съхраняват разработените учебни ресурси – лекции, упражнения, практически задачи. С цел популяризиране на проекта е създаден  домейн – PGKTS.PG

Започна обучение на целевата група – ученици от VIII до XI клас, по актуализи-раните учебни програми.  Обучението се провежда от преподаватели на Технически университет –София и на ПГ по КТС. То ще продължи и през следващата учебна година.

Очакваният ефект от  изпълнението на проекта е: Постигнатите резултати да бъдат мултиплицирани на базата на успешната работа при изпълнението на настоящия проект между професионалната гимназия и бизнеса. Това ще доведе до реализиране на бъдещи обучения, свързани с надграждане на компетентностите и уменията на учениците. Ще послужи и като добър пример на ползотворни съвместни действия между бизнеса и професионалните училища - цел на местни, национални и европейски програми за развитие. Успехът на проекта ще повлияе на няколко основни обществено-икономически сфери:
• Общността на преподавателите - чрез повишаване на собствената им квалификация, подобрени условията на труд;
• Образователната институция – подобряване на общото ниво на подготовка на учениците и повишаване на рейтинга на училището.


Източник: balkanec.bg

Коментари (8)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 25 Юни, 16:17

    Вярно ли има учители с бакалавърска степен вместо с магистърска да преподават в това училище :?: :idea: :!:

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 25 Юни, 17:25

    Пак се почна познатата игра "Кой е по- по- най" между двете елитни пра вешки училища.Защото тези дни върви записването на новоприетите ученици и е борба за всяко едно дете,особено от района Ботевград-Правец-Етрополе.Въпреки,че и двете училища твърдят,че имат достатъчно кандидати.И отново както всяка година местните медии се включват-неволно или платено в тази борба.Поне тази седмица можеше да въздържате от публикации,пък макар и положителни за двете училища.Защото сега в коментарите към материалите ще почнат да се пишат разни непроверени и често пъти неистинни неща за конкурентното училище. Провинциална история.

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 25 Юни, 18:09

    Нищо подобно приемът завърши, а сега върви записването. Кое училище ще се похвали с 99 резерви?

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 25 Юни, 18:15

    #1 Ако визираш аналогичното в Ботевград там нещата са много зле и се задълбочават.

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 25 Юни, 18:23

    #2 Това ли е според Вас "провинциалната история", за която се избиват и софиянци?
    http://uktc-bg.com/списък-на-класиралите-се-кандидати/

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: ss 25 Юни, 21:29

    ot tova uchilishte nqma faida :shock:

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 25 Юни, 23:30

    От тебе също, не можеш дори и да пишеш!

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 26 Юни, 05:53

    БРАВО! САМО УКТЦ!!!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (213)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (129)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (62)
70% Complete