Петък, 3 Май 2024, 12:12

Продължава строителството в град Костинброд

10 Октомври 2023, 22:36
(0) (0)
Костинброд - Новини
Прочетена: 339 0


Заместник-кметовете инж. Теодора Гогова- ресор „Икономическо развитие, инженерна инфраструктура и Оперативни Програми и проекти“ и инж. Габриела Трайкова – ресор „Устройство на територията, общинска собственост и екология“ обсъдиха настоящите и бъдещи обекти за реализиране в град Костинброд.

ЦЕНТРАЛНА ГРАДСКА ЧАСТ, ВТОРИ РАЙОН, гр. КОСТИНБРОД

Ще асфалтираме ул. „Славянска“ от кръговото на Ломско шосе до кръстовището с ул. „Момчил Войвода“ - подписахме договор с Държавен Фонд „Земеделие“ за „Рехабилитация на общинска пътна мрежа в община Костинброд - Етап I“, като средствата за преасфалтирането на улицата са подсигурени.
Ул. „Обединена“ – от кръстовището с ул. “Момчил Войвода“ – до кръстовището с ул. „Юрий Гагарин“ е II-ри етап от същия проект. Предвидени са нови асфалтови настилки на пътното платно и ремонт на тротоарните настилки. Проектът е подаден за финансиране по национална програма и ще се реализира с национално финансиране – подаден е към ресорно министерство.
Ул. „Възход“ ще бъде асфалтирана – тя е подадена за финансиране пред МИГ Костинброд-Своге, като същия проект е одобрен.
Заедно с изпълнението на ул. „Възход“ ще асфалтираме ул. „8-ми“ март и ул. „Любен Каравелов“ тях ще направим с бюджета на общината за 2024 г.

Благодарение на съвместната работа на община Костинброд с инвеститори „клас А“ ще изпълним два много важни проекта, за които са отделени средства от държавния бюджет през Българската агенция за инвестиции:
- изграждане на ул. „Обора“ – в цялост, за да може да се обслужва новата индустриална зона, която се обособява в бившия стопански двор.
- Изграждане на общ промишлен път – от ул. „Заводска“, през моста над река Белица и път покрай Газтрейд – до ул. „Император Константин Велики“ – в промишлената зона.

Ще изградим тротоар на ул. Ломско шосе – преди кръговото на Белица и ще изградим тротоар от двете страни на ул. Ломско шосе – от ул. „Александър Стамболийски“ до края на регулацията и от ул. „Иван Вазов“ до края на регулацията – посока Видин/Монтана/.

Като част от ръководството на община Костинброд работим за подобряване на инфраструктурата на територията на град Костинброд.

ПЪРВИ РАЙОН, гр. КОСТИНБРОД
В момента изграждаме улицата към гробищния парк – ул. „Отец Паисий“ с алеите в гробищния парк, които ще бъдат асфалтирани / има подсигурени средства/.
В Първи район на град Костинброд сме подготвили проект за „Изграждане на ул. „Тунджа“, ул. „Синчец“, ул. „Янтра и ул. „Букет“. Започваме реализиране на проекта от ул. „Букет“ – като първа улица от този квартал /има подсигурени средства за започване на реализирането на карето от улици/.
За улица „Александър Стамболийски“ сме предвидили подмяна на водопровод, асфалтиране на улицата и изграждане на тротоар – в участъка от кръстовището на улицата с „Ломско шосе“ – до кръстовището с улиците „Янко Забунов“, „Китка“, „Шейново“ /ще започне реализирането на съответната улица със средства от общинския бюджет – 2024 г.

За улица „Крайбрежна“, ул. „Поморие“, ул. „Преспа“, ул. „Яворов“, ул. „Оборище“ подготвяме проект за асфалтиране и ще успеем да ги асфалтираме поетапно със средства от общинския бюджет, както и с държавни средства /от съответно ресорно министерство/ и с европейски средства /по Плана за възстановяване и устойчивост/.

Имаме проект за основен ремонт на ул. „Славянска“ от кръговото на „Ломско шосе“ до центъра на Първи район /площад „Тодор Спасов“/, предвидени са нови асфалтови настилки на пътното платно и ремонт на тротоарните настилки.
Проектът е подаден за финансиране към съответно ресорно министерство и по Плана за възстановяване и устойчивост.
След като изградихме закритото игрище на стадион „Белица“ започваме да асфалтираме улиците около него – ул. „Стефан Караджа“ и ул. „Рила“ – със средства от общинския бюджет.

Ще изградим тротоар от едната страна на бул. „Йордан Йовков“ от кръговото на Поликлиниката до ул. „Славянска“.
Ще потърсим възможност, за да изградим път - по улица „Роса“ и ул. „Труд“, които да свързва промишлената зона на Първи район / бившия на стопански двор/ с пътя за Балша и ще изнесем трафика от тежкотоварни камиони, за да не преминават по тясната улица „София“ и от там в промишлената зона или по ул. „ Брод“ – с мост над река Белица. Възможността е чрез средства от Българската агенция за инвестиции и инвеститор „клас А“ – да бъдат отделени директни средства от републиканския бюджет за изграждането на едната или и на двете пътни връзки.

Кв. „ЗАХАРИ СТОЯНОВ“ /ЗАД ЛИНИЯТА/, гр. КОСТИНБРОД

Ще подменим водопровода на ул. „Средец“ и след това ще асфалтираме улицата /със средства от общинския бюджет – 2024 г. /.
Ще асфалтираме ул. „Марица“, ул. „Черно море“, ул. „Поп Харитон“, ул. „12-ти април“, ул. „Роза“ от общинския бюджет, както и с държавни средства /от съответно ресорно министерство/ и с европейски средства по Плана за възстановяване и устойчивост.
Ще реализираме проекта за кръгово на завода на Кока Кола на ул. „Панайот Волов“ - финансирането е осигурено от Министерство на иновациите и растежа за инвеститор „клас А“.
Изграждане на ул. „Острова“ – от кръстовището с ул. „Момчил Войвода“ до моста за „Корейската махала“ /подсигурено е финансирането през държавния бюджет – от Министерство на регионалното развитие и благоустройството.
Изграждане на тротоар по ул. „Панайот Волов“ от моста над улица Белица до институт за растителна защита – със средства от общинския бюджет /през настоящата 2013 г./.

кв. ШИЯКОВЦИ, гр. КОСТИНБРОД

В момента изграждаме ул. „Индже Войвода“ към гробищния парк в кв. Шияковци с подсигурено финансиране.
Ул. „Сергей Румянцев“ е с подсигурено финансиране за асфалтиране, като от общинския бюджет ще отделим средства за подмяна на водопровода на улицата.

Подготвили сме проект за изграждане на водопроводна и канализационна мрежи на целия квартала, като средства за него ще са отделени от плана за възстановяване и устойчивост, като след това поетапно ще асфалтираме всички неасфалтирани улици – „Братя Миладинови“, „Хан Крум“, „Бачо Киро“, „Княз Борис“, „Свобода“, „Цар Симеон“, „Прохлада“ и „Слана Бара“.
Изграждане на тротоар по ул. „Ген. Владимир Заимов“ – от кръстовището с ул. „Обединена“ – до кръстовището с ул. „Хан Крум“.

кв. МАСЛОВО, гр. КОСТИНБРОД

В момента изграждаме ул. „Баба Тонка“, водеща към гробищния парк на кв. Маслово, за която имаме подсигурено финансиране.
Ул. „Орлово гнездо“ е с подсигурено финансиране за асфалтиране, като от общинския бюджет ще отделим средства за подмяна на водопровода на улицата.
Подготвили сме проект за изграждане на водопроводна и канализационна мрежа на целия квартал, като средства за него ще са отделени от плана за възстановяване и устойчивост, като след това поетапно ще асфалтираме всички неасфалтирани улици –„Драва“, „Извор“, „Акация“, „Кокиче“, „Капитан Райчо“ и „Гоце Делчев“.

ПРОЕКТ ЗА ВЕЛОАЛЕИ В ГРАД КОСТИНБРОД
Мрежата от велоалеите ще свързва 1-ви район на града. Ще преминава през централна градска част и ще стига до кв. „Шияковци“ и кв. „Маслово“.
Ще проектираме и изградим поетапно велоалеи в града. Трасетата ще са по основните улици на града, като от площад „Тодор Спасов“ в Първи район ще тръгват два лъча – един по ул. „Славянска“ – до кръговото на Ломско шосе и един по ул. „Янко Забунов“ /ул. „Александър Стамболийски“ – до локалното на Ломско шосе/.

От там велоалеята ще преминава по локала на ул. „Славянска“ от кръговото на Ломско шосе – до централната ЖП гара на гр. Костинброд.
От ЖП гарата велоалеите ще продължат в три посоки:
– по ул. „Обединена“ до Шияковския манастир и до язовир Маслово.
- по ул. „Обединена“ – през ул. „Петър Берон“ – по улица „Момчил Войвода“ до бъдещия туристически обект – „Скретиска“.
- по бъдещия път в промишлената зона – от локала на ул. „Славянска“ по ул. „Заводска“, през моста над река Белица и път покрай Газтрейд – до ул. „Император Константин Велики“ – в промишлената зона.

Проектите за благоустрояване на улици и тротоари в нашия град са ключови елементи от стремежа ни към по-добро бъдеще. Те не само подобряват инфраструктурата и улесняват движението, но също така и подобряват градската среда.


Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (210)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (128)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (61)
70% Complete