Четвъртък, 19 Септември 2024, 04:00

Продават на търг имоти на Мишо Бирата, който беше намерен мъртъв в Правец

14 Февруари 2012, 09:42
(0) (0)
Правец - Новини
Прочетена: 2603 0


Около 69 имота на Михаил Михов, известен като Мишо Бирата, ще бъдат продадени. Те са собственост на наследниците на собственика на пивоварната „Леденика” и президент на баскетболната федерация. 

Михов беше намерен мъртъв в хотелска стая в Правец. Собствеността му ще бъде разпродаден заради задълженията му към банка. Сред имотите са резиденция на Тодор Живков в лесопарка "Липник", хотел "Дунав" в Русе, както и търговският комплекс към него. 

Името на Михов беше замесен в скандал със СРС-та. Миналата година бяха разпространени записи на разговори между шефа на митниците Ваньо Танов и Бойко Борисов, в които той казва: "Поех ангажимент да не го закачам този Мишо Бирата". Тогава дори се заговори за убийство или самоубийство, но аутопсията категорично показа, че Михов е починал от остра коронарна недостатъчност.

Общата сума, на която са оценени всички имоти, чийто снимки и описания вече са публикувани на сайта на частните съдебни изпълнители, е около 10 милиона лева. Началната цена само на хотел "Дунав" е 6 132 238 лева, а на бившата резиденция на Тодор Живков - 688 654 лева, където са продават само сградите, тъй като земята е държавна собственост.

Източник: http://novinar.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (12)

Доволни ли сте от изборните резултати?

Анкета » коментари (12)

Доволни ли сте от изборните резултати?

отговори
Да (73)
70% Complete
Не (248)
70% Complete
Не гласувам. Предпочитам други да избират вместо мен. (21)
70% Complete
Не виждам алтернатива. (74)
70% Complete
Всички са маскари. (112)
70% Complete