Вторник, 21 Май 2024, 06:00

Проект "Патронажна грижа + в община Драгоман"

15 Май 2021, 17:37
(0) (0)
Драгоман - Новини
Прочетена: 588 3


Целта на проекта е да осигури подкрепа чрез предоставяне на патронажни грижи за възрастни хора и лица с увреждания чрез услуги в домашна среда, както и подкрепа за адаптиране на социалните услуги, делегирани от държавата дейности, във връзка с разпространението на Ковид 19. Проектът е със срок от 1 година - до 01.05.2022 г. Неговата стойност е 188 хил.лв. и е по Оперативна програма за развитие на човешките ресурси. Той обхваща 2 направления, поясни за "Балканец" Десислава Стоянова - служител в община Драгоман. Първото направление обхваща патронажна грижа - подкрепа в домашни условия на възрастни и трудноподвижни потребители, обслужване, осигуряване и доставка на хранителни продукти, лекарства, стоки от първа необходимост, съдействие при заплащане на битови сметки и заявяване на административна услуга. По направление 1 ще бъдат обхванати 31 потребители - самотно живеещи, хора с ТЕЛК, лица поставени под карантина. Дейността ще се извършва от 5-ма домашни помощници, преминали първоначално обучение. Назначено е едно медицинско лице, което ще извършва почасови здравни услуги на потребителите.
Направление 2 - обхваща дейности за превенция на Ковид 19 в социалните услуги. В него са включени 4 социални услуги на територията на община Драгоман: ЦНСТ (Център за настаняване от семеен тип) Калотина, ЦНСТ - Драгоман, Кризисен център Драгоман, ЦОП (Център за обществена подкрепа) Драгоман.

Източник: balkanec.bg

Коментари (3)

  • Отговори (2) (0)
    1. добавен от: Жител 17 Май, 22:57

    За действително нуждаещите се хора тук, няма такава патронажна грижа . Това е само за вашите близки, от вашата партия, който се правят на самотно живеещи с роднини в чужбина и болни, който ядат и пият като за последно! Няма дори и еднократна помощ. Но рано или късно с тези крадени от вас пари, полагащи се на бедните хора ще си купите свещи и ковчези. Може би и на най- милото. Онзи от горе си прибира вересиите...гледа, гледа и ....

  • Отговори (4) (0)
    2. добавен от: Анонимен 10 Юни, 22:35

    То такава НЯМА!

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 21 Август, 18:44

    Не ви трябва такава. Обират къщите на старите хора и ги изпращат по- бързо при Св. Петър.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (259)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (141)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (54)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (72)
70% Complete