Сряда, 1 Май 2024, 02:26

Проектът на Дневният център за деца в бившия Руски пазар е върнат за привеждане в съответствие

18 Ноември 2016, 14:56
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 4056 24


Дневен център за рехабилитация и интеграция на деца, а не сграда за настаняване на интегрирани бежанци на територията на бившия Руски пазар, е проектът, който е внесен в Община Ботевград. Това потвърди кметът на общината Иван Гавалюгов. По думите му в момента експертен съвет и главният архитект са привели в действие процедури  по одобряване на Подробен устройствен план. Инвестиционният проект се връща също за привеждане в съответствие, тъй като в първоначалния му вид има несъответствие  по отношение предназначението на сградата и параметрите на застрояване.

По проект сградата е 7 етажа,с височина 24 метра. Имотът е собственост на Валя Семкова, която е в качеството си на инвеститор.
„С действащия към момента ПУП не може да се допусне застрояване. Предназначението на имота е такова, че не се допуска високо застрояване. Според наредбите има ограничение за ниските сгради в малките градове, но няма за обществените. За строителство над 15 метра е необходимо да се измени ПУП, сградата трябва да е обществена, но не и жилищна”, коментира кметът Иван Гавалюгов.
По този повод в общинската администрация е постъпила жалба, според която проектът за изграждане на Дневния център противоречи на закона. Според жалбоподателите е нарушена Наредба 7, според която в Ботевград е допустимо средно и ниско застрояване – височина най-много 15 метра. Това е допустимо само в големите градове с население над 100 хил.жители. Нарушени са също изискванията за отстояния на предвижданото строителство от съседните сгради – най-малко една трета  от височината на сградата до страничната граница на урегулирания поземлен имот. В проекта не са спазени изискванията за подземно строителство, както и за необходимия брой на местата за паркиране на автомобили.
 
Подписка срещу застрояването на сградата се очаква да бъде внесена в понеделник, 21 ноември. Има предположение, че и другата страна също подготвя подписка, в подкрепа на строителството на сградата за социални услуги. Ботевград ще се окаже с най-много социални домове, тъй като Община Ботевград кандидатства с проект за изграждане на Дневен център по Програма „Активно включване”, като проектът е на стойност 200 хил.евро. Отделно бизнесменът Цветан Цеков, който получи разрешение от Общински съвет изработване на Подробен устройствен план в м."Рудешки дол с цел промяна предназначението на поземлен имот в горска територия за жилищна сграда тип „Майка и дете". 
 
 
 


Източник: balkanec.bg

Коментари (24)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 18 Ноември, 15:45

    Лакомия, лакомия и върху нея - лакомия! :x

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 18 Ноември, 16:26

    Аз на теб, ти на мен....

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 18 Ноември, 16:31

    Още една щастливо богата мутренска вдовица.

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 18 Ноември, 17:16

    Е каква е тази лакомия бе хора. На онзи свят нищо не се отниса.

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 18 Ноември, 17:27

    Тези безмозъчно богатите си мислят, че ще го отнесат, а не знаят, че като тръгнат за нагоре ще им е много трудно да отлепят дух от тяло, тъй като това имане ще ги е затиснало и мъка, мъка,мъка........

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 18 Ноември, 17:31

    За колко го е купила това място, тази Валя Семкова?

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 18 Ноември, 18:59

    Свалила е гащи където трябва, на чичо Гошо. ..

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 18 Ноември, 18:59

    Това бъдещия МОЛ или ли ще бъде? Семкова да си го построи до имението си в поделението! Там имаше чудесен парк но Барези и Европа го унищожиха!

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 18 Ноември, 20:57

    "Дневен център за рехабилитация и интеграция на деца, а не сграда за настаняване на интегрирани бежанци"- Каква е разликата между двете предназначения, май само възрастта на обитателите...

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 18 Ноември, 21:18

    В града се носи и мълвата ,че имота е на Г.Тухлата, криеш се зад името на Валя Семкова, а кой знае ... може и да им е общ.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (194)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (127)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (57)
70% Complete