Петък, 3 Май 2024, 17:40

Прокуратурата разследва ВиК не от сега, а от 2014г

25 Ноември 2016, 14:34
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2705 27


„Информациите в някои медии никак не ме учудват. Те са част от атаката срещу Община Ботевград. Това са местни хора, които имат личен интерес общинската администрация да има лош образ пред обществото”. Това каза днес кметът на общината Иван Гавалюгов на редовен брифинг пред местните медии. Поводът е статия в електронно издание с заглавие „Прокуратурата погна ВиК за кражба на вода в Ботевград”. В материала се казва, че общинската фирма в Ботевград незаконно краде водата на града и околните села, показвала проверка на прокуратурата. Само в рамките на един месец обаче, водното дружество установи два саботажа, при които умишлено бе източвана вода във Врачеш и спрян кран на централния водопровод в Ботевград. В публикацията се казва още, че ВиК няма сключен договор с „Напоителни системи” за ползването на вода от язовир  Бебреш. Сигналът бил подаден именно от „Напоителни системи”. За никого не е тайна обаче, че ВиК и „НС” нямат подписан договор за повече от 10 години, с изключение на 2011г. През този период кмет на общината бе Георги Георгиев,а управител на ”ВиК Ббереш” ЕООД- Гачо Гачев, който в момента е директор на „Напоителни системи” - клон Ботевград.
 
Публикацията е абсолютно тенденциозна, тъй като се цитира започналата прокурорска проверка още през 2014г. Погването е започнало далеч по-рано. Аз нямам информация за някаква особена активност на Прокуратурата към днешна дата, не мога да кажа и кой е подателят на сигнала, дали е „Напоителни системи” или друга организация, която има интерес да се разследва дейността на „ВиК Бебреш” ЕООД. Появилата се информация е така да се каже „претопляне на манджата”, подчерта кметът Гавалюгов.
 
По отношение реалното състояние на водното дружество кметът Иван Гавалюгов го нарече финансово стабилно, „доколкото може да бъде на едно търговско дружество със запорирани сметки от близо две години във връзка със сериозните задължения към НАП и във връзка с изпълнително дело по трудова злополука”.
 
В момента не се налага ръководството на ВиК Бебреш да иска финансова подкрепа за оперативни дейности, каквато финансова подкрепа поиска предишния управител Радослав Наков още на първата седмица от встъпването на Гавалюгов като кмет на община Ботевград. Това бе една от причините за освобождаването на Наков, тъй като по думите на кмета, той е искал ежемесечно по 70 хил.лв за подпомагане оперативната дейност на ВиК. „Това беше коментирано и вчера на сесията и бе един от мотивите ми да поискам неговата смяна, след като не може да се справя с управлението на това общинско дружество. Оказа се, че ВиК може да се справя и без 280 хил.лв месечно. Нещо повече, то връща ежемесечно между 20 и 30 хил.лв. на НАП, както и да изплаща всички заплати и осигуровки и данъци, дори да реализира инвестиции със собствени средства”, подчерта кметът Иван Гавалюгов. По думите му това е подмяната на водопровода по ул. ”Ал. Батенберг”  преди около 2 месеца. В условия на блокирани сметки и дългове за над 600 хил.лв. към НАП , водното дружество няма възможност на този етап да осъществява сериозни инвестиции,посочи градоначалникът,  поради което до момента липсва измервателна техника, която коректно и точно да отчита водни количества. Кметът обясни, че единствено има само два водомера на изходните тръби от дете пречиствателни станции – на „Чеканица” и „Власов ръд”. „Те единствено могат да бъдат посочени като измервателни уреди , с които ВиК се ориентира за това какво водно количество се изразходва”, заяви Гавалюгов.

Източник: balkanec.bg

Коментари (27)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 25 Ноември, 14:51

    Да бе,да .От 2014,ама друг път.От сега е разследването на прокуратурата.А кмета е брат на истината.

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 25 Ноември, 15:13

    А, не бе ,не. Не мислиш ли ,че Тинчев е сестра на истината. :D

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 25 Ноември, 15:15

    Никой,ама никой в този град не може да се досети кой прави тези мизерии на ВиК Кой ли е този който знае байпасите и крановете в общината.Ейй, не миряса това човече! Да му се чуди човек къде в това малко ,труплесто тяло събра толкова злоба и мъст.

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 25 Ноември, 15:18

    Докато Гавалюгов прави реваншистки политики ще му се стъжва още повече занапред.Почеай да работиш за хората и спри кадруването

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 25 Ноември, 15:32

    Тульо, налегни си парцалите и престани да лаеш. Ако си беше траял никой нямаше да се занимава с теб.

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 25 Ноември, 15:39

    Как да работи за хората,като хората работят за него?Той може само да събира.От незаконен интернет и от спечелени с измама и подкуп избори.

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 25 Ноември, 15:55

    #6 С каква ли сила важи казаното за Георгиев ,при 12 годишно кметуване?

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 25 Ноември, 16:14

    Медийните доноси на джуджето Мартинчо трябва да бъдат показани пред цялата ботевградска общественост. За да не може друг път такъв цирей да застане начело на общинския съвет. Време е нече за свалянето му от власт. Аргументите и поводите вече са достатъчни. Още повече, че и Правец вече не стои зад този невероятен нахалник.

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 25 Ноември, 16:40

    С две ръце гласувам за предложението на #8. Нека бъдат разобличени Тинчев и Георгиев.

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 25 Ноември, 16:43

    До кога ще го търпите съветниците тая пасмина Тинчев, като искат от герб да си го търпят, вие защо не го изфърлите тоя?

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (211)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (128)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (61)
70% Complete