Неделя, 5 Май 2024, 15:39

Пролетно тържество в ЦДГ "Еделвайс"

25 Април 2013, 11:01
(0) (0)
Етрополе - Новини
Прочетена: 3650 1


Вчера  децата от група „Мечо Пух” в ЦДГ „Еделвайс”, гр. Етрополе поздравиха своите родители и близки по повод предстоящите пролетни празници.
Тържеството започна с театрално представление, в което се разказва за това как Мечо търси своите приятели, събудили се след дългата зима, а Слънчо е този, който обещава да му помогне. По необикновен начин на зелената поляна от треви, разцъфнаха усмивките на децата, които бяха пролетни цветя, подаващи своите глави/минзухари, кукуряци, теменужки/. А със своите нежни гласчета изпяха по вълнуващ начин песните на пойните птички, дошли от юг и показаха как всичко се събужда с надежда за нещо красиво.
Със своите артистични умения и с невероятните си костюми малките сладури от група „Мечо Пух” показаха пролетното настроение на всички, разказваха стихчета за цветята, които ни носят радост през пролетта и ни карат по-често да се усмихваме.
На финала всички „цветя”, „калинки”, „птички” и „пчелички”, „зайчета”, „катерички”, „мечета”, „щурчета” изиграха своето весело хоро, поздрав за своите родители.
Гости на тържеството бяха родители, баби и дядовци, по-малки и по-големи братчета и сестричета на децата и техни близки.
Много настроение, усмивки и емоции предизвика сценичната изява на децата от детска градина „Еделвайс”.
По слънчевите усмивки на децата, по погледите на родителите, пълни с умиление и радост можем да разберем как са се справили децата и техните учителки.

Калинка Георгиева

Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 25 Април, 16:39

    Браво!Наистина много мило и оригинално тържество!Така се общува с най-малките-чрез куклен театър,чрез пресъздаване на герои,по детски непринудено и с много, много любов!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (214)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (130)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (62)
70% Complete