Петък, 3 Май 2024, 06:59

Простреляха Златомир Иванов - Златко Баретата, има още един ранен

29 Януари 2013, 10:08
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 7914 8


Златомир Иванов - Златко Баретата беше прострелян днес в района на Съдебната палата в столицата. При стрелбата е ранен още един мъж. Златомир Иванов е влизал в сградта на Съдебната палата, където днес срещу него е трябвало да се гледа дело. Иванов беше откаран с линейка, районът на Съдебната палата беше отцепен. На място има полиция и пожарна. В същото време в момента на стрелбата в апартамент в жилищна сграда срещу Съдебната палата избухна огромен пожар, който се разраства. Силно дими последният етаж на сградата, в която се намират търговски обекти. По неофициална информация от там са стреляли нападателите и те сами са подпали апартамента, за да заличат следите. Три пожарни коли гасят пожара. На място има много линейки и полиция.
Очевидци видяха пред сградата на Съдебната палата мъж с пистолет и друг, който го дърпа. След това всички хора се разбягаха. Има още един ранен при инцидента, като според очевидци той бил качен в кола с благоевградска регистрация.
По Златко Баретата вероятно е стреляно със снайпер от отсрещната сграда. Адвокатката му Мариана Тодорова е казала, че той не е споменавал нищо за заплахи, в събота и неделя те са обсъждали делото срещу него.
Стрелецът, който прониза Златомир Иванов, се е намирал на покрива на сградата на Софийска адвокатска колегия, която е срещу Съдебната палата. Покушението стана тази сутрин около 9:30 часа.
Един от охранителите на Иванов вижда откъде идват куршумите и започва да стреля нагоре 6-7 пъти.
Тъмносин джип Роувър се издирва от полицията във връзка със стрелбата срещу Златимир Иванов-Златко Баретата, научи БЛИЦ от свои източници. 
МВР търси стрелците, за които се предполага, че са офейкали с джипа с рег. № 1888. По първоначални данни по Баретата е стрелял снайперист. 
Той е ранен четири пъти- два пъти в крака и два в тялото, в областта на бъбрека. 
Раненият мъж от охраната му е ранен само в крака. На място са екипи от СДВР и ГДБОП.
Прякорът на 44 -годишния Златомир Иванов идва от това, че през периода 1991-1993 г. е служил в МВР отряда за борба с тероризма. Завършва спортно училище в Стара Загора, където тренира борба. Той е един от собствениците на компанията за сигурност и охрана "Аркус сигурност" и бивш собственик на "Аполо и Болкан".
Официално той се занимава с охранителна дейност, търговия с петролни, химически и фармацевтични продукти, собственик е на бинго и игрални зали. Официални лица от МВР често го свързват и с трафика на дрога, трафик на жени и контрабандни канали за крадени автомобили. 


Източник: видео bTv

Коментари (8)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 29 Януари, 11:14

    Да благодарим смирено на другарите Лайно Цветанов и Бойко Тодорживков за това, че в 21 век, в държава-член на Европейския съюз, и най-вече в най-добрия град за живеене - село София, ретрибутивните закони, страхът и линча процъфтяват. Браво, другари! Бай Тошо не успя да го построи, но вие със сигурност ще успеете!

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 29 Януари, 13:56

    То бива простотия №1, но твоето на нищо не прилича.

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 29 Януари, 14:14

    А ти как мислиш №2, защото аз не виждам простотия в написаното от №1. Напротив описана е действителността в Б-я.

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 29 Януари, 14:21

    поддържам 1и 2 ,ама за това сега не са виновни само ГЕРБ а и всички управлявали ни през тези 22години без изключения.

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 29 Януари, 16:37

    :idea: :?:

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 29 Януари, 17:04

    Човек може да критикува, но го направи с достойнство. Ако се наложи да се покаже лицето ти, по този начин ли ще се изразиш? Няма.

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Chovek na Zlatko 29 Януари, 20:17

    Dano se opravi burzo

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: потребител 30 Януари, 16:07

    ДА СЕ ОПРАВИ ЛИ ? КОЛКО ДЕЦА Е ЗАТРИЛ ТОЯ МАЛОУМНИК,БИНГО ЗАЛИ ЛИ ? НЕКА КУЧЕТАТА ДА ГО ЯДАТ. . ДАНО СЛЕД ТРИ ДЕНА ДА Е ПРИ СВЕТИ ПЕТЪР.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (209)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (128)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (61)
70% Complete