Вторник, 7 Май 2024, 14:50

Проведе се работно заседание на Областния съвет за развитие

2 Октомври 2013, 16:25
(0) (0)
Правец - Новини
Прочетена: 2292 2


Работно заседание на Областния съвет за развитие се проведе днес в зала „Заседателна” на Софийска област. Срещата беше открита и ръководена от зам. областните управители Даниела Бакърджиева, Красимир Кунчев и София Торолова. Присъстваха кметове и общински съветници от общините от цялата област, сред които кметовете на Общините Правец и Ботевград - Румен Гунински и Георги Георгиев. Присъстваха още представители на социалните партньори,  Линда Кълън от страна на английските инвеститори в проекта  за голф-игрище „Ибър” и Теодора Манева – вицеконсул към Консулския отдел на Посолството на Великобритания в София.

След задълбочена дискусия беше решено проектът за голф-игрище „Ибър” да бъде разгледан и гласуван  на друго заседание на Областния съвет,  след две седмици, когато ще бъде излушан кметът на Долна баня. Този двуседмичен срок беше поискан от представителите на община Долна баня,  които имат нужда от време за да  избистрят своята позиция, относно английската инвестиция.
По процедура областната стратегия на Софийска област също ще бъде гласувана на следващо заседание, на което ще бъдат разискавани и гласувани допълнителни текстове предложени от отделните общини.
Проведе се дискусия за състояноето на ВиК - мрежата на територията на Софийска област в която участва и управителят на дружество  "ВиК" ЕООД  - София Цанко Маринов.

Бяха одобрени и гласувани Регионален генерален план за обособената територия на "ВиК" ЕООД- София и ВиК – Бебреш ЕООД - Ботевград

Източник: balkanec.bg

Коментари (2)

  • 1.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 3 Октомври, 09:09

    :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (219)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (130)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (64)
70% Complete