Понеделник, 6 Май 2024, 23:44

Публично обсъждане по повод инвестиционните намерения на "Грийн Форест Проджект"

23 Септември 2015, 21:19
(0) (0)
Етрополе - Новини
Прочетена: 3876 66


В Многофункционалната зала на НЧ"Тодор Пеев-1871"гр.Етрополе се проведе публично обсъждане по повод инвестиционните намерения на фирма "Грийн Форест Проджект"АД , за преустройство и реконструкция на технологични съоръжения и инсталации на обект "Централа за производство на електроенергия от възобновяеми енергийни източници на база газификация на биомаса".
От страна на общинското ръководство присъстваха инж.Богомил Георгиев-кмет на Община Етрополе и Росица Христова -заместник-кмет. Срещата започна със становището на общинското ръководство изразено от инж.Богомил Георгиев.Последва представяне на презентация от страна на екипа, който е ангажиран с централата в Етрополе. Обсъждането даде повод за сериозни възражения от страна на присъстващите граждани и  изразено недоволство от дадените отговори. Основните възражения бяха изказани от :
-Милчо Цацов: "Каква е мощността на другите централи? Каква е мощността на централата в Етрополе? Тази централа не е действаща. Няма решение на общинския съвет.Къде е логиката да се докарват 90 хил т. суровина от друго място? Къде ще отидат газовете, които се отделят? Няма нито една дума за опазване на околната среда.От къде ще идват камионите към Етрополе? Няма логика да идват суровините от друго място. Ние като граждани на Община Етрополе не желаем да идва тази суровина тук."
-Пенко Нинов: "Вие ни мамите с информацията .Ще изискваме официалните документи.Ще има отровни газаве, които ще останат в Етрополе.Не ни давате едно доказателство за това, че няма да ни тровите....."
-Владимир Александров:" От кога знаете за инвестиционните си намерения? Не се ползвате с авторитет в Етрополе. Това обсъждане трябваше да е преди стартиране на процедурата. Не се води никакъв конструктивен разговор и не можете да убедите хората, нямате аргументи......"
-Николай Билев:"Направете оценка за въздействието върху околното среда. Нека да дойдат експрети. Взема ли се днес някакво конкретно решение с това обсъждане? Вие ни казвате колко е хубаво, ние ви казваме колко  лошо беше-къде ще се срещнат тези мнения?"
-Володя Вълов:"Не посетих централата защото съм виждал такава в Бавария, Германия, настоявам да се даде гласност на казаното от представителя на италианската фирма."
На поставените въпроси последваха отговори от страна на управителя на централата-Елица Миладинова, както и от специалистите ангажирани с дейностите към етапите на производство, оборудване и поддържане на мощностите. Основните твърдения бяха, че няма никаква опасност от замърсяване на околната среда. Премахнати са старите съоръжения и всичко, което е излъчвало неприятните миризми и няма остатъчен продукт, който да се пречиства. Подробни обяснения даде инж. Денис Новента-президент на фирмата, която ще достави оборудването, който заяви, че материала, който ще се произвежда няма нужда от пречистване, това е чиста екологична тор и няма остатъчен продукт.Технологичният цикъл е затворен и нищо не се отделя-според изказаното мнение.
  

Източник: balkanec.bg

Коментари (66)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 23 Септември, 21:23

    В кои дерета ще се изхвърлят отпадъците?

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 23 Септември, 21:34

    Прави впечатление, че против са се изказали все комунисти, защото кметът от ГЕРБ я подкрепя. Те никога няма да подкрепят нещо разумно, щом опонентите им са за. Спомнете си преди 20 години как червеният кмет Никола Дочев на няколко пъти прогони външни инвеститори. И сега ли ще гоните инвеститорите, др. Владо Александров? нали обещавате да осигурите работни места. И защо Балканец не споменава мнението на Володя Вълов, който е видял такава централа в Германия?

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 23 Септември, 22:06

    10-работни места! Цената каква е.......!!! Тези хора от страна на инвеститора бяха доста неподготвени. Кой печели от това? Явно някой хора се продадоха и разписаха разрешителните предизборно,хора които липсваха в залата.

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 23 Септември, 22:12

    Всеки гражданин има право на работа и право да диша чист въздух!

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 24 Септември, 09:30

    Ей цървул /номер 2/ я ти живе близо до тази воня бе! Уруди долни само за пари мислите. Знаеш ли как миришеше предишния проект? все за пари мислят гербаджийте не за хората!

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: анонимен 24 Септември, 16:31

    Към 2, наивността при тебе е дълбока, Володка ходи в германия по битаците за да зарежда магазина си, къде са снимките от германската централа, точно володков неможе да влезе, това не е музей, къде беше кога се борихме да я затворят, сега се разприказва, че ти се ще още 4 години да папкаш всеки месец парички

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: анонимен 24 Септември, 16:34

    Интересно защо сега се разприказва съветниците спаха 4 години, къде бяхте когато се борихме да я спрат, забележете кой най много да против тия дето им се клати, да не са съветници

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 24 Септември, 16:46

    До номер 5 и 6:
    А идете на училище в 5 клас, та да се научите да пишете грамотно.

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: анонимен 24 Септември, 17:48

    Грамотния номер 8, оправи си словореда и тогава напътствай хората граматически и. Не се казва" А идете " без А

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: анонимен 24 Септември, 17:57

    Иманяра не казва вече етрополци, а казва ние етрополци, взема под внимание забележката да не се дистанцира от хората, като казва етрополци, с тия 5 питанки да ги наречем неможеш да накараш хората да те харесат, защото много късничко се разприказва, с кое твое дело, доказа че си съветник, ако знаеш въобще каква е ролята на един съветник. Старец, има млади, докато дишаш ли ще искаш да си съветник, за незаменим ли се мислиш?

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (218)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (130)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (64)
70% Complete