Неделя, 28 Април 2024, 12:23

Пушачите въстават за равни права с непушачите

1 Февруари 2013, 10:05
(0) (0)
България - Новини
Прочетена: 689 0


На 1 февруари пред Народното събрание ще се проведе протестно шествие за равни права на пушачи и непушачи. Причината за протеста е поправка на закона за тоталната забрана за тютюнопушенето, съобщиха от Националната асоциация на свободните - Свободен избор (НАС).
 
Припомняме, че именно тази забрана стана повод известни личности от българския обществен и културен живот да учредят НАС, която има за цел да работи против законите, които не работят в полза на българските граждани, небалансирани са и са в полза на двама или трима души. Режисьорът Андрей Слабаков е председател на асоциацията. В организацията вземат участие едни от най-видните български обществени личности, неправителствени организации и граждани, които практикуват свободни професии.
 
"Започваме от закона за тотална забрана за пушене, защото около него най-лесно се обединихме и е абсурден. Изключително репресивен, нетолерантен, неевропейски закон, даващ огромни възможности за корупция, насърчава доносничеството и е идиотизъм", каза Андрей Слабаков. "Не искаме да се махне тоталната забрана, а да има поправка, що се отнася до заведения и ресторанти - да има зали и за пушачи. Изключително толерантни сме", обясни той. Ние не смятаме да влизаме в залите за непушачи, посочи Слабаков и обясни, че се радва, че много непушачи ги подкрепят.
 
"Не искаме да се занимаваме само с пушенето. Ще се занимаваме и със закона за футболното хулиганство - глупав закон, който не харесва нито на феновете, нито на МВР. Ще работим за премахването на монопола на "Топлофикация", който е мастодонт от социализма. Нещо трябва да се направи около закона за майчинските за второ дете, който е несъвършен и по никакъв начин не насърчава раждаемостта", каза Слабаков, цитиран от БГНЕС.
 
Законът за тютюнопушенето зорлем прави хората престъпници, добави той. "Очевидно хората не могат да спрат децата да пушат, защото с тях се занимават хора, които никога не са пушили. Все едно монахиня да води курс по секс практики. Затова ние имаме инициатива и ще ходим по училищата", посочи Слабаков. Започнаха да пушат още повече - акцизите от миналата година са с 300 милиона повече, заяви той. "Да ме обижда някой, че аз тежа на българското здравеопазване, това е просташко", възмути се Слабаков. Теорията, че ресторантите са място, където само се яде, това се нарича закусвалня, обясни той. "На какво ли не вече ни разделиха, сега ни разделиха на пушачи и непушачи. Това е противно и върши работа само на някакви партии", смята Слабаков.
 
По този повод в 15:00 часа днес на площад Народно събрание асоциацията организира протестен митинг.


Източник: http://www.24chasa.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (124)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (55)
70% Complete