Петък, 3 Май 2024, 14:23

ПУТИН Е НОВИЯТ ПРЕЗИДЕНТ НА РУСИЯ

5 Март 2012, 09:37
(0) (0)
Свят - Новини
Прочетена: 2274 1


Владимир Путин поздрави привържениците си със сълзи на очи. Очаквано, той спечели президентските избори в Русия от раз. Премиерът получи 63,75% от гласовете при обработени 99,07% от избирателните протоколи.
На второ място е лидерът на Комунистическата партия на Руската Федерация (КПРФ) Генадий Зюганов със 17,19% от гласовете. Предприемачът Михаил Прохоров събра 7,78%, лидерът на ЛДПР Владимир Жириновски – 6,23%. Пети е председателя на „Справедлива Русия” Сергей Миронов с 3,84%.
„Ние спечелихме открити и честни избори. Благодаря на всички, казали "да” на велика Русия”, каза просълзеният Путин. Победата му осигури трети президентски мандат, който за разлика от предишните, ще е 6 години.
По-късно руският премиер обясни, че очите му по време на митинга действително са сълзили, но това било заради вятъра, предаде РИА Новости. 
„Вятърът беше, вятърът. Истински (сълзи) от вятъра”, каза той в разговор с поддръжници в предизборния му щаб. 
Путин отиде на митинга пред Кремъл веднага, след като бяха обявени предварителните данни за победата му на изборите за президент. По време на изказването му телевизиите го показаха в близък план. Мнозина решиха, че Путин е бил развълнуван или трогнат до сълзи.
Премиерът получава под 50% от гласовете в Москва, но почти 100% в Чечения, сочат частични резултати, цитирани от агенция Интерфакс.
След митинга Путин е бил поздравен от Владимир Жириновски и Сергей Миронов по телефона.
„Предложенията ви сме ги реализирали до голяма степен”, е казал руският премиер в разговора с лидера на ЛДПР, допълвайки, че предстои много работа и е нужна „консолидация на парламента и цялото общество”. 
В разговора си с Миронов Путин е подчертал, че „там, където съвпадаха нашите цели и програми, ще се надяваме на вашата подкрепа”.
"Провелите се в неделя в Русия президентски избори бяха изключителни, отчитайки броя на наблюдателите, и не може да има никакви основания за определянето им като нечестни", смята председателят на Държавната дума Сергей Наришкин. 


Източник: dartsnews.bg

Коментари (1)

  • 1.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (211)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (128)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (61)
70% Complete