Сряда, 8 Май 2024, 21:30

Работна среща на областни управители от цялата страна се проведе в Правец

14 Декември 2012, 14:31
(0) (0)
Правец - Новини
Прочетена: 2342 2


 
На работна среща в рамките на двудневен семинар се събраха областни управители от 23 областни администрации в страната. Той се проведе на 12 и 13 декември т.г. в Правец. В срещата участваха Началникът на кабинета на министър-председателя, г-жа Румяна Бъчварова, главният секретар на Министерски съвет, г-н Росен Желязков и зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството, г-н Николай Нанков. Домакин на събитието беше Областният управител на Софийска област, г-н Красимир Живков.
 
В рамките на срещата бяха обсъдени въпроси, свързани с предстоящото разработване на областните стратегии за регионално развитие, за следващия програмен период. Същите трябва да бъдат готови до 30 юни 2013 г. В бюджета за следващата година са заложени финансови средства, с които всяка администрация да организира подготовката им, съобщи Росен Желязков. Регионалният зам.-министър Николай Нанков заяви, че до дни областните управители ще разполагат с практически насоки как да по-лесно и качествено да подготвят документите. Очаква се регионалните планове за развитие да бъдат разработени и одобрени до началото на януари следващата година.
 
По време на семинара официално бе закрита и европейската седмица „Европа-България” в областта, посветена на петгодишното членство на страната ни в Европейския съюз. В заключителния концерт взеха участие самодейни състави и изпълнители  от читалищата в Ботевград и Етрополе, и ОУ ”Васил Левски” в Правец. С народни танци и бурни аплодисменти изпълниха залата малчуганите от ЦДГ „Индира Ганди” в Правец.
 
„От София кампанията изглеждаше добре, очаквам Вашите впечатления от мястото на събитията”, каза Румяна Бъчварова. Областните управители и техните екипи споделиха, че мероприятията са били изключително успешни. Догодина можем да организираме отново подобна кампания, съвместно с читалищата. „До м. януари 2013 г. очаквам Вашите предложения и идеи за следващата година, обявена за Европейска година на гражданите”, каза още г-жа Бъчварова.
 

Източник: balkanec.bg

Коментари (2)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 14 Декември, 15:58

    :x :x :x :x :x

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 15 Декември, 08:25

    Може ли Балканец да уточни колко струва тази среща на данъкоплатеца. Не ги ли е срам на фона на тази българска беднотия и мизерия. Тежко ти народе мой, а ма те ако ги питаш го правят за благото на нас.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (225)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (131)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (66)
70% Complete