Понеделник, 20 Май 2024, 03:09

Работна среща по проект на ГПЧЕ "Алеко Константинов" за "Активни европейски граждани за устойчиво развитие"

9 Ноември 2012, 16:40
(0) (0)
Правец - Новини
Прочетена: 2519 0


От 9 до 13 ноември ще се проведе работната среща по проект на ГПЧЕ "Алеко Константинов" град Правец за “Активни европейски граждани за устойчиво развитие”.

В проекта взимат участват общо 6 страни- Румъния, Турция, България,Германия, Франция и Италия, което е основен координатор на проекта. 

Учениците от ГПЧЕ „Алеко Константинов” посрещат днес своите международни партньори по програмата е с продължение 2 години- от 2011 до 2013г.  и e част от програмата „Учене през целия живот”, сектор на международната платформа „Комиерски”. В проекта взимат участие общо 6 страни- Румъния, Турция, България,Германия, Франция и Италия, което е основен координатор на проекта.  През идната седмица град Правец ще бъде домакин на четвъртата работна среща по този проект. Предишни домакини са били градовете Яш (Румъния), Оснабрюк (Германия) и Ле Сабл д’Олон (Франция).  Сега на ред е България, а след това- Италия, където ще бъде големия финал на проекта. “Активни европейски граждани за устойчиво развитие” имат своя календар на дейности, в който са вписани всички теми за обсъждане и разработване.  На тези работни срещи се събираме всички участници заедно, за да обменим опит и да покажем кой какво е разработил“, съобщи Нели Тенева, ръководител на проекта. Заедно с нея, върху програмата работят още Мария Христова, Радост Христова, Елеонора Момчилова, Мария Николова, Марина Георгиева и Елза Кунова. Групата работи по всички аспекти на темата „устойчиво развитие”- икономически, социален, екологичен,  както и практически примери и дейности.  Последните задачи, върху които са работили в периода септември- октомври са относно ефектите на глобалното затопляне върху Земята, както и дискусия за ролята на устойчивото развитие в учебната програма и извънучебните дейности.

„Постарали сме се програмата да е подчинена на темата за устойчивото развитие. Посещаваме фирма, която е пример за това, както и организираме различни  работилници, които показват нагледно как от нищо може да се направи много“, сподели Нели Тенева.

След като гостите бъдат посрещнати в училище, ще започне откриване на работната среща във фирма DASF, където ще им бъде направена  презентация на производство на пластмасови изделия.
В програмата са включени и презентации за работата на отделните страни -  партньори по темите от септември и октомври.
Подготвена е и малка екскурзия до пещерата "Съевата дупка" , посещение на изложбения център на занаятите „Орешака”и посещение на Троянския манастир.

На 12- ти ноември гостите ще посетят учебните часове по класове. Ще бъде организиран прием при кмета и урок по голф за учителите.  
 
Времнни резултати от проекта може да намерите на  http://www.citactifs.eu/
 
 


Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (254)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (139)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (52)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (71)
70% Complete