Вторник, 7 Май 2024, 00:42

Работна среща с представители на НАП София

10 Март 2015, 19:52
(0) (0)
Етрополе - Новини
Прочетена: 1676 0


Днес от 14:00 часа в Многофункционалната зала на НЧ „Тодор Пеев-1871”гр.Етрополе се проведе работна среща, на която присъстваха данъкоплатци, счетоводители, земеделски производители, служители на Общинска администрация и други заинтересовани лица.

Основен акцент в срещата бяха промените в данъчното и осигурително законодателство. Лектор на срещата бе Експертът от НАП -Петър Захариев и директора на офиса на НАП София област Валя Крумова.Всички присъстващи имаха възможността да се консултират и да зададат своите въпроси. Най-голямо внимание бе отделено на следните проблеми:

Деклариране и плащане на данъци и осигуровки особености, както и нови моменти; 
Важни промени в данъчното и осигурителното законодателство за 2015 година;
Особености на данъчното облагане и осигуряване на самоосигуряващите се лица - свободни професии, земеделски производители, лица упражняващи медицински практики, облагане на наемодатели и други;

Г-жа Валя Крумова направи важно уточнение, че от днес има нов администратор – ръководител във „Фронт – офис Ботевград” -  г-жа Мариела Христова, като основната й дейност е в отдела „Проверки”, „старши инспектор по приходи” и успоредно с това от днес й е възложено административно ръководене на „Фронт – офис Ботевград”. 

Другото важно съобщение е, че крайния срок за подаване на декларация за тези, които не са осъществявали дейност през  2014 година е до 31 март 2015 година. Минималната санкция е на стойност 500 лв. за фирмата и отделна санкция за управителя на  дружеството, която е на стойност 200 лв.


Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (218)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (130)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (64)
70% Complete