Петък, 19 Април 2024, 01:33

”Ракитин" (Трудовец) преодоля ”Спорист" (Нови хан) като гост в здрав мач

17 Октомври 2021, 22:43
(2) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 1317 1


Мъжкият футболен отбор на "Ракитин" (Трудовец) записа четвъртата си победа от началото на кампанията. Трудовани се наложиха с минималното 1:0 при визитата си на "Спортист" (Нови хан) в равностоен и здрав мач от 6 кръг на А ОГ София - Изток.

На полувремето цифрите останаха непроменени, въпреки че шансове за гол имаше и пред двете врати. През второто полувреме "Ракитин" използва едно от тайните си оръжия в нападение - бившият професионален футболист Боян Макавеев, който с влизането си на терена веднага раздвижи играта и вдигна оборотите. Именно Макавеев бе в основата на победния гол, след като нападателят стреля много опасно от ъгъла на наказателното поле, а вратарят на домакините положи максимални усилия, за да парира изстрела. При отбитата топка обаче на точното място в точното време се оказа Костадин Насков, който след добавка реализира за 1:0. В крайна сметка попадението се оказа достатъчно за трудовчани да запишат четвъртата си победа в първенството и да запишат важни три точки.

Във временното класиране "Ракитин" заема 2-ата позиция с 13 точки (4 победи и 1 равенство), с колкото е и 3-ия ОФК “Костенец", който обаче е с малко по-лоша голова разлика. Засега интригата около челната тройка в първенството е изключително голяма, тъй като лидерът ”Левски" (Долна баня) е само на точка от своите преследвачи.

Припомняме, че от тази година, според новия регламент, след края на мачовете от редовния сезон, двете групи - А ОГ София - Изток и А ОГ София - Запад се обединяват и на база класирането на отборите ще се проведат плейофи, като първите три отбора от всяка група ще сформират първата шестица, където ще са най-оспорваните битки.

В следващия кръг ”Ракитин" приема ОФК ”Костенец" в Трудовец във важен мач, който ще бъде дербито на кръга. Срещата е на 23 октомври (събота) от 16:00 часа.



Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete