Неделя, 5 Май 2024, 14:10

Ръководството на ОДМВР-София се срещна с кметове и училищни директори в Средногорието

25 Април, 19:43
(2) (0)
Средногорие - Новини
Прочетена: 713 0


Директорът на ОДМВР-София ст. комисар Тихомир Ценов запозна присъстващите с основната цел на работния формат, а именно – подобряване на взаимодействието с органите на местната власт по отношение на превенцията, противодействието на престъпността, осигуряването на пътната безопасност и гарантиране спокойствието на гражданите.

С оглед извършването на оценка и анализ на средата на сигурност и набелязване на адекватни съвместни мерки в срещата участваха също така заместник-директорът на областната дирекция комисар Георги Калайджиев, началникът на РУ-Пирдоп и началникът на сектор „Пътна полиция“.

Ст. комисар Ценов подчерта пред присъстващите много добрите резултати, постигнати от служителите на РУ-Пирдоп за противодействие на наркоразпространението, както и високият дял на образуваните бързи производства. Кметовете на седемте общини в региона също дадоха много добра оценка за взаимодействието си с ръководството и служителите на районното управление и използваха възможността да очертаят проблемите и затрудненията на местно ниво.

С директорите на учебни заведения бяха обсъдени начините на взаимодействие и мерките за ограничаване на противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. По тяхно искане вече е създадена организация районите на учебните заведения да бъдат обезпечени с полицейско присъствие преди започването на занятията и по време на голямото междучасие с оглед ограничаване на риска от престъпления и гарантиране на обществения ред.

Ръководството на ОДМВР-София ще проведе аналогични работни срещи с представителите на местната власт и образователните институции от всички общини на обслужваната територия.




Източник: ОДМВР-СОФИЯ

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (214)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (130)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (62)
70% Complete