Неделя, 5 Май 2024, 15:49

Районна пожарна служба-Ботевград работи на супер санитарния минимум

29 Януари 2015, 11:52
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2029 6


По повод готвените съкращения от МВР на 3 хил.щатни бройки във всички структури и след реакцията на пожарникари в страната, все още не е ясно дали ще има съкращения или някаква реформа в Районна служба по пожарна безопасност и защита на населението в Ботевград. Това съобщи за balkanec.bg Главен инспектор Васил Йошовски, Началник на Пожарна служба.
 
„Този въпрос все още не обсъждан с нас. Ние нямаме незает щат и се стараем винаги да го заплъваме. Не мога да кажа ще има ли съкращения при нас или не на този етап”, подчерта Йошовски във връзка с обстоятелството, че от години пожарникарите в страната искат редиците им да бъдат попълнени от незаетите 240 бройки по щат. 
 
Според NOVA TV сега тези бройки ще бъдат орязани от предстоящата реформа, която вътрешният министър Веселин Вучков обеща да засегне само администрацията в МВР.  Реално огнеборци няма да бъдат съкращавани, но те така или иначе работят на санитарния минимум. Ако съкращаване на щата сред пожарникарите стане факт, родната пожарна е готова на крайни действия - ще излязат на протест.

Факт е, че към днешна дата огнеборците ходят на пожар по двама - един шофира, друг гаси и спасява жертвите на огъня. В РСПБЗН-Ботевград работят общо 28 служители, което според Йошоски е на супер санитарния минимум.
 
На 27 януари синдикатите в МВР и вътрешният министър Веселин Вучков проведоха 3-часова среща, след която огнеборците излязоха ядосани, тъй като стана ясно, че 3,5% от незаетия им щат ще бъде закрит заради реформирането в силовото министерство.

Източник: balkanec.bg

Коментари (6)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Ц.И. 29 Януари, 15:10

    Няма такава , тъпа държава! Как може , да мислят реформи за съкращаване на служителите на ПБЗН??? Това е пълна простотия,това е престъпление! Може ли на сигнал да ходят по двама служители? :X :X :X

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 29 Януари, 17:04

    Pojarnikari 15 a policai 200 v na6iq grad :-)

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 29 Януари, 17:58

    Тя тази държава вече всичко започна да съкращава и да затрива и да не осигурява работа на всеки!!!

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 30 Януари, 02:26

    Ами пак гласувайте за бате Бобчо сикаджиятя да ви доизчука едно хубаво

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 30 Януари, 02:27

    Е това се случва когато дойде Боко тиквата на власт разруха

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: споко 31 Януари, 01:21

    Няма проблем 240 бройки са нищо може поне още 250 да резнат , бройки има но не се използват по предназначение , хора има но длъжностите които изпълняват са кухи и затова страдат реалните пожарникари не администраторите. Да закрият ОКИЦ и бройките да пренасочат на дежурства във смените ето от къде ще дойдат 200 бройки, да намалят администрацията в ОУПБЗН и ГДПБЗН ето от къде ще дойдат около 400 бройки , значи цели 600 бройки веднака след съкращението могат да се влеят да дават дежурства и да вършат реална работа. Но за съжаление тези бройки са все на лежачи така наречени ръководни длъжности и експертни длъжности с ръководни функции от които реална файда няма.
    Отделно тези отряди от бившата гражданска защита какво правят по цял ден във всеки окръг са по 100 човека и те да влязат в дежурните смени на пожарната и хоп пожарната ще се напълни с ръчички, за сметка на кютюците. Бройки има но не са разпределени на правилните места.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (214)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (130)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (62)
70% Complete