Сряда, 8 Май 2024, 11:51

Районна прокуратура отказва да образува досъдебно производство срещу Иво Каменов

17 Септември 2015, 21:15
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 4372 25


И.д. Районен прокурор Дарин Лаков е отказал да  образува досъдебно производство по преписка, образувана в Районна прокуратура по повод постъпило заявление на членове на Земеделска кооперация Трудовец за извършени злоупотреби с имущество на кооперацията от председателя й Иво Каменов. Мотивите на Светла Бенчева, Петя Георгиева и Мария Филипова бяха, че Каменов по свое еднолично решение е сключил договор за покупка на трактор, зарежда личния си автомобил с гориво на кооперацията, отдава без договор под наем двора на кооперацията, наема външни фирми, като по този начин нанася щети и реализира загуби за кооперацията. По преписката са присъединени още три жалби на 2 –ри юни, на 26-ти юни и на 13 юли.

С оглед на установената фактическа обстановка и събраните материали по преписката прокурор Лаков намира, че липсват достатъчно данни за извършено престъпление от общ характер по смисъла на чл.211 от НПК. В Постановлението Районна прокуратура се казва, че „за да е налице длъжностно присвояване е необходимо деецът да има за цел да се разпореди противозаконно с предмета на престъплението в свой или чужди интерес. От събраните материали при проверката не се установява Иво Каменов Стоянов – Председател на ЗК”Трудовец” или друг служител на кооперацията да са извършили действия с цел присвояване на чужди пари, с което да са набавили за себе си или другиго имотна облага т.е. липсват данни да е осъществено изпълнителното деяние на престъпление  по чл.201  от НК". На основание чл. 24, ал.1 , т.1 от НПК досъдебното производство не се образува, поради липса на престъпление от общ характер.

Постановлението подлежи на обжалване по реда на чл.200-202 от НПК.

Източник: balkanec.bg

Коментари (25)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 17 Септември, 21:29

    :D

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 17 Септември, 21:30

    браво

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 17 Септември, 21:41

    Тя ,районната прокуратура отказа да образува досъдебно производство и срещу кмета, когато счупи фотоапарата на един репортер,така бе, нищо ново под слънцето

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 17 Септември, 21:49

    За мафията и крадците , за милиони откраднати пари - няма закони. Държавата се оправлява от мафията и разбойниците, как някакъв си сигнал да е доказателство. Колко ли му е платено за да вземе това решение. Мафия ......

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Aононимен 18 Септември, 04:17

    Дарин Лаков е видял, че ЗК"Трудовец" има и земя в Бургас, затова тоновете гориво източени в Бургас ги е оправдал. Ако товае и прокуратура. Защитава мафиотите.

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 18 Септември, 04:55

    Затова ли Иво Каменов раздаде по 25кг. рента жито, а другите арендатори по 75кг,. за да му останат пари да се разплаща. Затова всички член-кооператори ще напуснат от есента Кооперацията на Иво Каменов.

  • 7.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 18 Септември, 06:38

    Районната прокуратура колко пари налапа от този Каменов-та търси вратички в закона??Всички средства и придобивки ли е декларирал този Каменов???Само от имотното му състояние може да се види дали е истина повдигнатото обвинение или не.Цялото село да се подпише начело с потърпевшите и окръжната прокуратура ще ви чуе ,ако ли не има органи на още по високо ниво.Не се отказвайте трудовчани -търсете си правата-не оставяйте мушенниците и мафиотите да живеят на ваш гръб!!

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 18 Септември, 06:53

    В отказа на прокурора изрично е споменато, че подписът на Петя Георгиева е фалшифициран и въпреки това преписката е прекратена.

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 18 Септември, 07:52

    Трудовчани успокойте се. Затова не вземахте рента като кооператорите в другите Кооперации. Разликата от 25кг до 75кг. е отишла за подкупи.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (221)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (130)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (65)
70% Complete