Понеделник, 29 Април 2024, 03:33

Разкъсан мускул отлага дебюта на Кирил Райков в Норвегия

4 Октомври 2013, 17:05
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 2196 0


Преди около месец бившият капитан на Черноморец Кирил Райков замина за Норвегия, където ще продължи кариерата си. Утре в Осло 197-сантиметровото крило трябваше да изиграе първи мач за новия си отбор Тромсьо в турнир по случай откриването на сезона. Дебютът на Райков обаче се отлага заради разкъсан мускул на бедрото.

- Как всъщност получи травмата и има ли вероятност да играеш утре в Осло?

- Контузих на втората седмица, разкъсах мускул отзад на бедрото по време на тренировка. Претоварих се във фитнеса предишните дни и след това имахме физическа подоготовка в залата с много спринтове и бързи атаки. Аз имах сериозна мускулна треска и при спринтовете съм разкъсал. Лекарите се опитаха да ме вдигнат на крака за откриването на сезона. Тренирах на облекчен режим, но все още усещам болки. Утре сутринта ще пътувам с отбора за Осло, но няма да играя. Там ще са всички отбори на Турнир за откриването на сезона - 3 мача за три дни. Надявам се да съм готов за първия домакински двубой, който е в края на другата седмица.

- Разкажи ни малко за отбора и как те приемат…

- Като цяло отбора не е лош. Имаме двама американци. Единият се казва Майк Сейнт Джон. Миналата година е бил съотборник на Иван Лилов в Газ Метан. Другият е MVP на миналия сезон в Норвегия Гари Уолъс. Той е играл в Първа Дивизия на NCAA с колежа “Робърт Морис”, с който печели титлата в конференцията и играе полуфинал на финалния турнир.

Хубавото е, че съм с още един българин Галин Михайлов. За последно бяхме в един отбор преди 8 или 9 години, когато бях на 16, в първите ми мачове с мъжкия състав на Балкан. Той е страхотен стрелец от далечно разстояние и добър защитник.

В отбора ме приеха много добре. Познавам се с треньора Кен Уеб и Гари Уолъс от две години и с три от по-младите момчета, които бяха на кампа в Ню Джърси. Млад отбор сме и всички са фокусирани към едно нещо - да вземем титлата. Работим здраво и времето ще покаже. Надявам се атмосферата в отбора да е същата или да се доближава до тази, която имахме с момчетата в Бургас, защото за мен това е най-важното. Това е отборна игра и колкото и добър играч да си, ако го няма отборният дух и спойката между съотборниците, е много трудно да успееш.

- В какво се състои работата ти във втория тим на Тромсьо?

- Водя втория отбор, който участва в Дивизия Б и се казва Варден. Работим с училищни програми. Няколко пъти в година организираме мини кампове през уикендите.

- Какво очакваш от новия сезон?

- Сезонът ще е дълъг и интересен. Чакам с нетърпение да видя северните сияния и как ще се справя, след като слънцето залезе за около 2-3 месеца.

Източник: http://bball.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (125)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (55)
70% Complete