Петък, 17 Май 2024, 06:25

Реформаторският блок представи своята програма в Пирдоп

18 Септември 2014, 16:35
(0) (0)
Етрополе - Новини
Прочетена: 1505 1


Пирдопчани имаха възможността да се запознаят с предизборната програма, както и с част от кандидат-депутатите от Реформаторския блок за София област. Отворената среща с жителите и симпатизантите от Пирдоп се състоя вчера от 18:00ч. в сградата на читалище „Напредък”. В началото на срещата водачът на листата за 26 МИР, Димитър Делчев запозна накратко себе си и своите колеги с жителите от града на щъркелите.

Димитър Делчев е магистър по право в юридическия факултет на Софийски университет „Св. Климент Охридски”. Практикува като юрист повече от десет години. Победител в европейското състезание по решаване на казуси, организирано от университета в Кеймбридж. Освен зам.председател на Движение „България на гражданите” той председателства сдружение за международни състезание по право и е член на изпълнителния съвет на Реформаторския блок. Безупречната автобиографична справка, с която младият и амбициозен юрист – Димитър Делчев, се представи, убедително затвърди лидерската му позиция в избирателната листа. За програмата на демократичната коалиция Делчев допълни: „Реформаторският блок се бори за това, което всички преживяхме пред изминалата една година от правителството на БСП и ДПС да не се повтори повече в България. Трябва да попречим на ДПС да влязат отново във властта. Единствената цел на популистката партия е да вземе властта. За управлението на ГЕРБ също може да се отправят критики, но най-важното е властта да се управлява по нормален начин. Това сме ние, отборът на Реформаторския блок, всички сме различни – всеки е експерт в своята сфера и всеки има свои идеи за промяна за България.”

Делчев посочи и проблемите на местно равнище, които продължават да съществуват в Пирдоп и околността. „В Пирдоп заплатите са доста по-високи, за разлика от Годеч например. Но екологичните проблеми тук са много големи. Трябва да се работи за независима местна власт, за поправяне на водоснабдителната мрежа и канализация. Трябва да се положат усилия в сферата на околната среда и замърсяванията. Ние трябва максимално да се постараем да се приближим до Европа и да спазваме нейните правила за опазване на природата. Това може да го направим и тук. Просто трябва стабилно управление.” – допълни водачът на избирателната листа. Димитър Делчев отрича празните обещания на своите опоненти: „Ние не обещаваме 1000лв. месечна заплата, защото знаем, че това е невъзможно. Обещаваме само неща, които можем да изпълним. Ние предлагаме решения на проблемите. Имаме проблем в съдебната система?! Решението е промяна в конституцията.”

Светлана Атанасова, която е третият кандидат-народен представител и общински съветник втори мандат в Самоков, също се представи убедително пред препълнената зала с заинтересовани и будни жители на града. Като успешен предприемач в областта на туризма, управител на няколко хотели сподели следното: „Вярвам в десните идеи. И знам че хората трябва да имаме поминък. Трябва да бъдем независими от волята на кмета или държавата. Нека всеки сам да гради бъдещето си.” – заяви самоковката.

Борислав Виларов е политически стратег, университетски преподавател, роден и израснал в Копривщица. Той се представи като единственият кандидат-депутат от Средногорието. Потомъкът на Дебелянов каза: „Присъединих се към Реформаторския блок, защото искам моите две прекрасни дъщери един ден да живеят по-добре в България. Не някъде другаде по света, а в България. Ние можем с желания и усилия да подредим нашите къщи, нашите общини и нашата държава. ”

Последен от кандидат-народните представители се изказа Стефан Николов, който развива собствен бизнес в сферата на хотелиерството и ресторантьорството: „Бизнесът, с който се занимавам и всичко, което имам съм го направил преди да започна да се занимавам с политика. В политиката съм защото в последните години условията, които се развиват в бизнеса станаха толкова тежки и непоносими. Досегашните политици успяха да направят хората бедни и зависими, за да могат да ги купуват срещу 20-30лв. Един бизнес в такива условия не може да съществува. Това не е пазарна икономика. Свиват се производства, намалява се работната ръка, закриват се цели предприятия. Всеки един от нас, който иска да се пребори със самата зависимост, която му се налага, със страха, трябва да подкрепи Реформаторския блок. Имаме възможност за промяна.”

След официалната част от срещата думата бе предоставена на всички присъстващи, които имаха възможността да зададат своите въпроси, да изкажат мнението си, да отправят предложение или критика. Най-вълнуващите въпроси бяха свързани със значимостта на преференциалния вот и най-вече с това, което ще се случи след изборите – самостоятелно управление, коалиционно партньорство или опозиция. Въпреки дъждовното време срещата неусетно продължи над час и половина, докато будните жители на Пирдоп разговаряха с
четиримата реформатори.   

За поведе информация посетете официалната страница във Facebook – „Реформаторски блок – София област.”

Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 18 Септември, 18:10

    В Етрополе няма нужда от реформи.Всичко е червено.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (245)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (138)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (51)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (70)
70% Complete