Понеделник, 20 Май 2024, 03:09

Реконструират сграда в бившето поделение за нуждите на общината

29 Февруари 2020, 16:32
(0) (0)
Сливница - Новини
Прочетена: 481 0


Предметът на обществената поръчка е Реконструкция и оборудване на общинска сграда на община Сливница, в която се предоставят обществени услуги, с цел подобряване на нейната енергийна ефективност. Сградата се намира в бившето поделение. Проектът е финансиран по Подмярка 7.2 „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“ по Мярка 7 „Основни услуги и обновяване на селата в селските райони“ от Програма за развитие на селските райони за периода 2014-2020, съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони.

Сградата представлява скелетна стоманобетонна конструкция на 4 етажа. Основното тяло е на 4 етажа, а допълнителното на 3 етажа. Сградата е изградена от носещи стоманобетонни колони и греди. Покривните плочи също са стоманобетонни. Външните ограждащи и вътрешните преградни стени са от тухлена зидария. Покривната конструкция е дървена, с покритие от керемиди. На основното, четириетажното тяло е четирискатен, а на по-ниското тяло - двускатен. Отводняването на покрива е външно, посредством улуци и водосточни тръби. Вертикалната комуникация е решена с централно стълбище обхващащо всички нива на сградата. В план има централен коридор с фоайе, от който става връзката с помещенията разположени по нейната периферия. Фасадната дограма на прозорците и вратите е дървена. Сградата е построена в края на 50-те години на XX век.

Сградата има красива архитектура, която ще бъде максимално запазена при въвеждане на енергоспестяващите мерки. На южната фасада, където е и главният вход на сградата има пиластри по цялата височина на сградата, а мазилката оформя красива рустикални канали. Преди поставянето на изолацията ще бъде премахната старата подкожушена мазилка и олюпена боя, като се достигне до здрава основа.
Предвижда се да биде поставена външна топлоизолация, да се подмени дограмата, ще бъде поставена топлоизолация на покрива и на пода, ще бъдат монтирани автономни климатици за отопление на сградата, ще се подменят осветителните тела и други.

Прогнозна стойност на поръчката е 858 725,58 лева без ДДС или 1 030 470,69 левас ДДС.

Срокът за подаване на офертите е до 17:00 часа на 18 март 2020г.



Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (254)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (139)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (52)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (71)
70% Complete