Сряда, 15 Май 2024, 11:37

Рекорден брой първокласници - 66 - в седемгодишната история на училище "Св. св. Кирил и Методий"

15 Септември 2014, 10:11
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 4272 1


С вдигане на националния флаг и посрещане на училищното знаме започна тържеството по случай откриването на новата учебна година в ОУ „Св. св. Кирил и Методий” – Ботевград.
Приветствено слово към учениците, учителите и родителите произнесе кметът на община Ботевград Георги Георгиев. Той подчерта, че с всяка измината година това училище бележи все нови и нови достижения. Започнало преди седем години с 44 ученика, сега те вече наброяват над триста, което е доказателство, че искането на родителите да се направи училище в кв. „Васил Левски” е било напълно основателно. По-нататък в обръщението си градоначалникът отбеляза, че през изминалото лято от училището 25 деца са били на море, финансирани от общинския бюджет. За следващото лято той обеща броят на летуващите на море по тази програма да бъде 50. Затова призова учениците да бъдат старателни в учението, за да може да бъдат наградени със заслужена почивка.
С пожелания за спорна и успешна учебна година към първокласниците и всички ученици се изказа Милена Николова.
Директорката на училището Даниела Николова призова всички – ученици, учители и родители да бъдат единни в отговорния процес на възпитанието и обучението. Тя поздрави всички с първия учебен ден и преди всичко първокласниците, чиито брой тази година е рекорден – 66 – в седемгодишната история на учебното заведение.
След това под звуците на училищния звънец първокласниците преминаха през символичната книга на знанието и всички ученици се отправиха в класните си стаи.
По време на тържеството възпитаници на училището изнесоха музикално-поетична програма.

Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 15 Септември, 15:47

    Ей ,тоя т.нар.градоначалник е изключително нагъл и тъп или прави нормалните хора на такива-една проста сметка-първокласниците във Вапцаров са 5паралелки,в т.нар ново у-ще- 3,а в у-ще Левски-2.......големо доказателство,че е било необходимо ново у-ще.....

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (240)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (136)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (50)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (70)
70% Complete