Понеделник, 13 Май 2024, 18:19

Рекорден брой участници в 13-то издание "Байк и Рън за Чепън" в Драгоман; За първи път състезанието е двудневно

28 Април, 15:45
(1) (0)
Драгоман - Новини
Прочетена: 888 0


На Лазаровден и Цветница в Драгоман се провежда 13-то издание на състезанието за планинско бягане и колоездене – „Байк и Рън за Чепън“. Организатори са община Драгоман и магазини „Стената“, а официален партньор на спортното събитие е Министерството на туризма, което имаше собствен щанд с рекламни материали.

За първи път състезанието се провежда в рамките на 2 дни, с което надпреварата отговаря на заявените очаквания на хиляди участници през годините.

На 27 април от площада на Драгоман стартираха велосипедистите – около 400 участници, а на 28 април - бегачите и дуатлонистите. Надпреварата включва дистанции от 12 км, 23 км ,44 км, 30 км Чепън скай и най-новата - 66 км.

Днес – на Цветница, стартираха дуатлонистите и бегачите, чийто общ брой е 210.

Традиционно, и тази година, участие в състезанието по бягане взе тв-водещият Део – едно от лицата на „Байк и Рън за Чепън“.

Паралелно с „Байк и Рън за Чепън“ се проведе и Мини Байк и Рън – за деца от различни възрастови групи. Тази година в Мини байка се включиха 76 деца, като най-малките бяха 2-3 годишни. Въжена люлка и надуваем замък бяха сред атракционите осигурени от организаторите за малките състезатели.

Победителите бяха наградени с рекламни подаръци от община Драгоман и магазини „Стената“, а за децата бяха предвидени и статуетки. Наградите връчиха предс. на ОбС Драгоман – Моника Георгиева, общинските съветници Росен Модев и Кирил Марков, както и представители на магазини „Стената“.

Множество съпътстващи събития привличаха вниманието на гостите и жителите на Драгоман. Сред тях бе инициативата на РИОСВ за екологични арт послания до институциите, върху платна, които бяха разположени пред Общината.

Сред официалните гости на събитието бяха зам.-кметовете на община Брезник – Иван Бъчваров и Мария Добревска, Зоран Джуров – предс. на Общински съвет Цариброд и експерти от РИОСВ.



Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Ако искате да споделите и Вашето мнение, трябва да се регистрирате или да влезете с профила си.
Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (239)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (133)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (49)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (69)
70% Complete