Вторник, 21 Май 2024, 03:00

Ремонт на православен храм "Св. Атанасий" и подобряване на прилежащото пространство

3 Септември 2014, 16:27
(0) (0)
Правец - Новини
Прочетена: 1495 0


Започнаха дейностите по проекта за църквата в Правец. Предвиждат се реконструкции на покривното пространство, ремонт на абсидата, корнизите, орнаментите по фасадата на църквата, възстановка на каменната зидария, интериорни дейности вътре в храма, като не се засягат стенописите. Също така ще се подменят дарените дюшемета и греди и балкон във вътрешното пространство, предвижда се и дренаж и отводняване на храма. За дворното пространство се залага вертикална планировка и озеленяване, както и монтаж на табло и пейки. В проекта се предвижда възстановяване на оградата и портата от северната страна.

Проектът е изцяло финансиран от Държавен фонд земеделие, със съдействието на кмета на общината и църковното настоятелство бяха придвижени всички процедури , за да започнат строителните дейности и реализирането му да е тази есен.

Както вече писахме Общинския кмет се погрижи и за един от най-големите проблеми на материалната база в двете градски училища - физкултурните салони. С осигурените средства от общинския бюджет и от Министерството на спорта  те ще бъдат изцяло ремонтирани и преоборудвани по съвременните стандарти за спорт и безопасност.
Тази седмица Румен Гунински проведе среща с двете директорки на ОУ "Васил Левски" и ГПЧЕ "Алеко Константинов" и запозна директорките с конкретиката на дейностите. От днес започна и изпълнението на заложеното по проекта. 


Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (259)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (141)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (54)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (72)
70% Complete