Неделя, 28 Април 2024, 15:48

Ремонтни дейности кипят в община Своге

7 Юни 2019, 18:58
(0) (0)
Своге - Новини
Прочетена: 861 4


В разгара на пролетта в административния център на общината- град Своге усилено се извършват ремонтни дейности. Изцяло асфалтирани са вече ул. Неврелов дол в кв. Дренов и съседната ѝ ул. Ангел Кънчев. Улица Ангел Кънчев от години беше в много лошо състояние, а сега има положен асфалт, изградени тротоари и стъпала с парапет. Съвсем скоро ще бъде завършена и детската площадка в кв. Старо село. Поставена е чисто нова ограда, полага се ударопоглъщаща настилка съобразно изискванията на Европейския съюз за безопасност и сигурност. Старите и амортизирани съоръжения са премахнати като те ще бъдат заменени с нови, модерни и удобни пързалки и люлки.

Ремонтни дейности текат и в сградата на НЧ „Градище 1907“. След цялостния ремонт на големия салон, откриването на чисто новата репетиционна и зала за конференции през изминалата 2018 година, в момента се извършва изцяло обновяване на баните и съблекалните. Рехабилитирано е покривното пространство като по фасадата е поставена външна топлоизолация.

Продължават дейностите по рехабилитация на уличната мрежа в населените места от общината, ремонтите по детски градини, кметства, централни части на селата.

Аварийно се наложи ремонт на въжения мост в с. гара Лакатник. При основния преглед се оказа, че базисните носачи са изцяло амортизирани и се налага спешно тяхната подмяна. Сменена е дървената конструкция, както и предпазната мрежа. Мостът представлява много важна връзка за жителите и гостите на селото, които искат да посетят природните забележителности- Лакатнишките скали.

В момента се изгражда и спортна площадка в центъра на село Свидня – дълго чакана от жителите и децата на селото. Изграден е дренаж и огради. Предстои полагане на тревна настилка и осветление. Надявам се до края на месец юни да бъде официално открита.

Текат последните дейности от изграждането на Напорния резервоар в град Своге. В момента се довършват изолация и подпорни стени. В края на месец юли предстои завършване на обекта и откриване.

Не забравяме и реконструкцията на спортната зала в СУ „Иван Вазов“. Строително-монтажните работи вървят в срок и се надявам до 17.10.2019г. да бъдат официално завършени.

Приключи работата по паркинга зад ДПУ в града. Предстои монтаж на бариера и очертаване на паркоместа. С обособяването на паркинга служителите от близките институции ще могат да паркират спокойно автомобилите си.

Информацията даде инж. Валентин Михайлов – Заместник-кмет на община Своге

Източник: balkanec.bg

Коментари (4)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Свидетел 10 Юни, 15:11

    Кипи масова кражба на нашите пари.Още при първият сняг ще се види що за строителство е извършено. Питката дебелака масово се облизват за комисиони, дано им приседне.

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Избирател 12 Юни, 20:51

    Все пак идват избори,трябва да се хвърли малко прах в очите на слепия гласоподавател!!!!

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: авариен 16 Юни, 17:22

    Аварийно се плати на #КОЙ -то трябва предварително,а моста се срина преди празника на селото "като ремонтиран".
    За среднощното асфалтиране-вече сте чули и за времето, и за полицията,и за качеството.Два милиона са налични за рехабилитация на улична мрежа.Да сте ги видели?

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Горски 16 Юни, 17:24

    А нещо за общинските гори...Едни пари се стелят от там,та знае ли се....Ще се узнае.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (124)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (55)
70% Complete