Събота, 4 Май 2024, 22:32

Решаващ мач за Балкан днес

7 Ноември 2018, 13:53
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 1166 0


Балкан посреща днес кипърския шампион АЕК Ларнака в последното си домакинство от първата групова фаза на турнира за Купата на ФИБА Европа. Срещата днес на 7 ноември (сряда) е от 19:00 часа в "Арена Ботевград".

Двубоят е изключително важен за тима на Небойша Видич, тъй като при победа вицешамионите от Ботевград ще си гарантират място в следващата фаза на надпреварата с възможност дори да завършат като лидери в групата. До момента нашите са без грешка в турнира с актив от 3 поредни победи.

В първия мач между двата отбора Балкан се наложи като гост в Кипър със 79-68. В отбора тогава не бе гардът Ла'шард Андерсън, който участва вече в две срещи от ФИБА Къп. За кипърския тим мачът също е изключително важен, тъй като до момента той е с победа и две поражения, а при загуба, шансовете му за продължаване ще намалеят сериозно.

В другия мач от група В снощи Белфиус Монс-Ено победи у дома с 86-79 Цмоки Минск и постигна първа победа в надпреварата, за да завърже интригата в групата.

Така до момента класирането в група В е следното:

1.Балкан - 3/0 - 6т.
2.Цмоки Минск - 2/2 - 6т.
3.Белфус Монс - Ено -1/3 - 5.
4.АЕК Ларнака - 1/2 - 4 т.

Дебют във ФИБА Къп за Балкан днес ще направи най-новото попълнение на тима Александър Гаврилович. Френският състезател пропусна първия мач от турнира, но се включи в два мача от българското първенство като дори бе най-полезен за успеха срещу Спартак Плевен от 5 кръг на НБЛ. Небойша Видич ще може да разчита на всички останали състезатели за днес.

АЕК Ларнака пристигна с два полета в България, което наруши до някака степен тренировъчния процес на тима, но със сигурност кипърският тим ще бъде готов на всичко, за да запази шансовете си за продължаване напред в турнира. Най-сериозни имена в състава на гръцкия треньор Димитрис Кукурис са тежкото крило Тайрел Бигс, гардът Кайл Виналес, центърът Веремеенко, хърватинът Юре Шкифич, като тима ще разчита и на опита на капитана Яковос Пандели.


Източник: http://balkan-basket.com

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (213)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (129)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (62)
70% Complete