Петък, 29 Март 2024, 14:19

Решения на Общински съвет Етрополе

2 Август 2022, 09:23
(0) (0)
Етрополе - Новини
Прочетена: 1075 15


На заседанието на 28.07.22 г. общинските съветници приеха Програма, чрез която ще се финансира обучението на студенти от община Етрополе

На 28 юли Общинският съвет - Етрополе проведе своето тридесет и четвърто редовно заседание. Промяна в дневния ред бе направена с добавяне на допълнителна точка девет относно приемане на Програма за финансиране на студенти от община Етрополе. От заседанието по уважителни причини отсъстваха Васил Стоев, Янка Цветкова и Христо Андреев.
Първа точка от дневния ред относно приемане на Отчет на бюджета на Община Етрополе към 31.12.2021 г., бе приета с 14 гласа „за“.
Следващата точка втора относно Приемане на Програма за управление на отпадъците на Община Етрополе 2021-2026 г., бе приета от всички общински съветници.
Точка три от дневния ред бе приета с 14 гласа „за“ относно приемане на Отчет за дейността на Общински съвет – Етрополе и на неговите комисии за периода 01.01.2022-30.06.2022 г.
Четвърта точка от дневния ред бе приета единодушно относно Приемане на отчет за изпълнение на Решенията от Общинския съвет-Етрополе за периода от 01.01.2022 г. до 30.06.2022 г.
Пета точка относно Включване на СУ „Христо Ясенов“-гр. Етрополе, ОУ „Христо Ботев“-гр.Етрополе и ОУ „Христо Ботев“ - с.Лопян в Списъка на средищните детски градини и училища за учебната 2022/2023 година, бе приета от 13 общински съветници. Без право на участие в гласуването бе г-жа Мила Манчева като директор на СУ „Христо Ясенов“ – гр. Етрополе.
Шеста точка, касаеща Актуализация на Програма за управление и разпореждане с имоти – общинска собственост през 2022 година, също бе приета с единодушие.
Следващата точка седем от дневния ред бе приета с 14 гласа „за“ относно Предоставяне за възстановяване на земеделски земи от ОПФ на основание §27, ал.2, т.1, от ПЗР към ЗИДЗСПЗЗ, поземлен имот с идентификатор 87391.151.13, бе приета с 14 гласа „за“ от Общинския съвет – Етрополе.
Точка осем във връзка с Предоставяне за възстановяване на земеделски земи от ОПФ на основание §27, ал.2, т.1, от ПЗР към ЗИДЗСПЗЗ, поземлен имот с идентификатор 62582.75.1, се прие от всички членове на Общинския съвет.
Toчка девет, която бе добавена към дневния ред като допълнителна, във връзка с приемане на Програма за финансиране на студенти от община Етрополе, бе гласувана с 10 гласа „за“, 2 гласа „против“ /Владимир Александров и Боряна Керемидска от Групата на общински съветници на ПП БСП/ и 2 гласа „въздържал се“/ Ивайло Георгиев и Лъчезар Лазаров от Групата на общински съветници на ПП БСП/.
Община Етрополе


Източник: balkanec.bg

Коментари (15)

  • Отговори (4) (0)
    1. добавен от: Анонимен 2 Август, 16:25

    Браво, какъв единодушен Общински съвет! Кога ли ще видим такова единодушие и в Народното събрание?

  • Отговори (1) (2)
    2. добавен от: Анонимен 2 Август, 18:15

    Единодушието е заради това че са под контрол! Не съм видял и чул някой да не е НЕЗАВИСИМ.....

    • (7) (1)
      1. добавен от: Анонимен 3 Август, 12:25

      Владимир и Боряна кой ги контролира? Дали работят в името на обществеността в Етрополе или за интереса на предприятието, за което работят?

  • Отговори (10) (0)
    3. добавен от: Анонимен 3 Август, 08:54

    Изумен съм от гласуването на Владо Александров, Боряна Керемидска и сие. Как е възможно хора, социалисти, да гласуват против идеята на общината да се финансират студенти Етрополе? :shock: :conf: :o:

    • (12) (0)
      1. добавен от: Анонимен 3 Август, 11:11

      Напълно възможно! Аз не съм изненадана, съдейки по големите им заплати! Техните деца и близки няма да имат нужда от подобна помощ, защото те вече могат да си го позволят! Какво да кажем ние простосмъртните :roll:

    • (6) (0)
      2. добавен от: Анонимен 3 Август, 20:56

      Аз не съм изненадан....да бе социалисти взимат големите си заплатки, сложи си гелчето на главата милия ни Владо, вкара някоя русенска дума отиде да купи някоя земя тук там и живота е хубав...е как няма да е
      Борянчето мята гривата от Центъра до Вранещица след сесия на общинския съвет щото видиш и ли е видната общинска съветничка, където счетоводство й е песен и и е успяла да спести доста добри влогове.
      Аре бегайте бееее "социалистиии"

  • Отговори (7) (1)
    4. добавен от: Анонимен 3 Август, 20:49

    Нормално е да гласуват против....оп извинете социалистите на града които взимат "супер малките" заплати.. на заместник директора детето дали знае какво е да нямаш пари и за сладолед да купиш на детето си....или пък дали знае как се пазарува за да ти тръгне детето на училище?!?
    Социалисти, о Боже пази България и Етрополе от такива социалисти

  • Отговори (2) (0)
    5. добавен от: Анонимен 4 Август, 09:28

    Тези двамата не работят за благото на Етрополе!! Абсолютно нищо не са направили за града и си преписват чужди работи!

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 4 Август, 09:29

    Няма ли да се махат тези двамата вече????

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 4 Август, 09:30

    Тези двамата не мислят добро за града, а мислят как да приберат колкото се може повече в джобчето !

  • Отговори (3) (0)
    8. добавен от: Анонимен 4 Август, 09:53

    Негативните хора винаги влияят негативно. Действията тук го доказват. Поне като не помагат с нищо, да не пречат на хората да правят нещо да този град

  • Отговори (0) (5)
    9. добавен от: Анонимен 5 Август, 10:56

    Ей, аман от завистници! Като сте толкова умни защо получавате малки заплати? Някой от вас присъствал ли е на заседанието, за да знаете какви са причините тези съветници да гласуват против. Има смисъл общината да финансира студенти единствено ако има даговор да се върнат на работа в общината, практиката по света е да се отпускат стипендии от самите ВУЗ-ве или от фирми, които искат да си осигурят хора с определена квалификация. Общината не е социална институция.

    • (5) (1)
      1. добавен от: Анонимен 7 Август, 07:21

      А каква институция е Общината? Семейна, еднолична ли? Не трябва ли да работи тази Община за благото на подрастващите? Ще финансира студенти, само ако се върнат пак да работят на работа в общината! Ами ако заработят в съседната община, това крах ли ще е за Община Етрополе? Да им имам мисленето на етрополските социалисти. Прави са хората, писали по-нагоре. Намерили са топли местенца с добро заплащане и шапка на тояга. Какво като отидат да работят на друго място? Различни обстоятелства карат хората да търсят по-доброто. Не е ли по-добре да прочетеш, че еди-кой си е достигнал висок пост в държавата, благодарение на стипендия, отпусната от Община Етрополе?

  • Отговори (1) (4)
    10. добавен от: Анонимен 9 Август, 21:57

    Този Кмет от 7-години не знае къде се намира. Първия Кмет в историята на града който замени общината с Мазника. Там се взимат най-важните решения. Да сме пас или всичко коз! Седем години къде дрема та сега се сети че, имало и студенти или идат избори та го вкарал и като извънредна точка без обсъждане! В.Александров искаше да взима неговата заплата да е ПО-БЕДЕН но Вие го пратихте на по голяма. Пък сега ревете че, имал! А председателя е казал че, програмата не е нормативо издържана и ще я върнат от областта пък гласува За! Айде кметски тролчета пишете за търговия с влияние от страна на Кмета от това решение защото програмата е пълен Ъпсурт! Ама и не сте я чели преди да я гласуват защото не е имало къде. Боряна и Владо са подкрепяли инициативата но не по този криещ чиста търговия на влияние начин. Прочетете и Вие ще се смеете ! ВСИЧКО КОЗ!

    • (2) (0)
      1. добавен от: Анонимен 13 Август, 10:45

      До н. 10 уважаема госпожо, разбираеми са вашите упорити негативни коментари. Къде се взимат решенията при Мазника или на друго място, по-важно е дали са правилни или не. Съдейки по промените и облика, които се случват през последните години в нашия град, явно са правилни. При гласуването на изборите пишете, че хората са изпратили сина ви на Елаците, явно там му е мястото. А до колкото си спомням той направи опит да отиде в парламента и пак не му се получи. Няма да му се пилучи и на следващите избори. Усилията са ви напразни.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (37)
70% Complete