Четвъртък, 16 Май 2024, 21:51

Рецидивист към таксиджия: Давай парите! Това е обир!

11 Октомври 2012, 06:10
(0) (0)
Своге - Новини
Прочетена: 1548 0


Серийният обирджия, извършил десетки нападения, е арестуван в Своге

Полицията в Своге задържа 25-годишен опасен рецидивист след поредния му грабеж, при който той отнел 20 лв и мобилен телефон на таксиметров шофьор. Това съобщават ОД на МВР - София.„Давай парите! Това е обир!”, извикал на таксиметровия шофьор обирджията-рецидивист, който го цанил да го вози от София до с. Реброво. Ошашавеният водач тутакси се бръкнал и безропотно предал 20 лв и мобилния си телефон.

Апашът ги грабнал и хукнал да бяга в неизвестна посока. Таксиджията незабавно звъннал на полицията в Своге и съобщил за грабежа. Служителите на реда веднага започнали да издирват извършителя. По даденото от таксиметровия шофьор описание, както и начинът, по който бил извършен грабежът, насочили подозренията на криминалистите към евентуалния извършител.

25-годишният Р.К. има десетки кражби и грабежи в дългогодишната си криминална практика, а само преди 20 дни бил излязъл от затвора, където излежавал присъда за предишно злодеяние. Свидетелството му за съдимост е от 10 страници, твърдят от полицията.

Рецидивистът винаги действал по идентичен начин - качвал се на такси от София до Реброво, където живеел с родителите си във вилата им, след което винаги ограбвал шофьорите, при това – дори с една и съща заплашителна реплика.

След проведените издирвания ченгетата задържали укриващия се мъж. Р.К. бил задържан. Повдигнато му е обвинение, а мярката му е удължена на 72 часа с прокурорско постановление. Работата по случая продължава.

Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (245)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (138)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (51)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (70)
70% Complete