Събота, 18 Май 2024, 20:39

Резиденция на Тодор Живков продадена на търг

18 Юли 2014, 17:12
(0) (0)
Правец - Новини
Прочетена: 3229 20


Бившата резиденция на Тодор Живков в лесопарка “Липник“ край Русе бе продадена на търг за 394 000 лева.
Това съобщи частният съдебен изпълнител Иван Хаджииванов, цитиран от БТА.

Това е втора публична продан, тъй като насроченият за 19 май търг не се състоя. Тогава първоначалната цена на резиденцията, която се състои от три корпуса, бе около 400 000 лева.

Наддаването при този търг е започнало от 314 020 лева, като намалението на първоначалната цена е било с 20 процента, каквото е изискването по закон при втора продан.

На търга са се явили две русенски фирми. Наддаването е стигнало до 20 процента над първоначалната цена.

Хаджииванов не посочи кой е купувачът, но припомни, че имотът досега е бил собственост на наследниците на покойния бизнесмен Михаил Михов чрез фирма, която има големи задължения към няколко взискатели, сред които е и лизингодателят.

Резиденцията е строена специално за бившите държавни и партийни ръководители на България и Румъния Тодор Живков и Николае Чаушеску и се намира сред горите в красивия Лесопарк "Липник" край село Николово.

Източник: http://dir.bg

Коментари (20)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Един от многото 19 Юли, 01:44

    Додея ми, хора, да мизерувам! Живот ли е това?!

    Намислил съм как да си оправя масрафа: нали на 25 юли Кръстника бай Васил Златев има рожден ден! Ето ми повод помощ от него да диря...

    От кумеца си знам, че при кръстник с празни ръце не се ходи! Затова съм намислил да се представя пред байко с печена кокошчица и бяла погача.

    Той само да рачи да ме приеме на килимчето! В антрето само да ми обърне внимание! Като му дам даровете си, ще го моля да ми определи някоя началническа служба по София, като на Цаня Маринов Манаселския брус да бъде - хем да не се работи, хем да е престижна. Но и заплатата да е като Цаньовата - минимум 5 хиляди лева на месец. Аз и 2 хиляди съм склонен да остават за мен, разликата ще я нося на кака Краса Златевица, ако трябва! В пликче даже ще и ги слагам, да не се виждат много.

    Ето какво съм намислил, та сън не ме лови и реших да ви споделя, да си кажете мнението. Дали ще сполуча? Да не иде само бадева кокошчицата, а аз да остана пак на сухо без службичка...

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 19 Юли, 07:23

    Не знам дали ще сполучиш,но знам,че по хубаво нещо от твоето не бях чела с години.Голям мозък си!!!!Ще се смея цял ден.А то това което си намислил си е живата истина в нашата шибана "държавица",но пък знае ли човек пробвай се за идеята.АЗ съм с теб!!Пиши след това как е минало,получил ли си службицата и ще те чакам на кафе в София на Леге!

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 19 Юли, 09:39

    Малееее, така ли стават тия работа за тая Служба на Цаня Маринов, не може ли със автобиография и диплом за завършено образование, придружително писмо.

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 19 Юли, 10:20

    Баце, с тая кокошчица май няма да стане. Трябва агънце или прасенце, но пак не е сигурно :D

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: подлецът 19 Юли, 12:20

    Манаселският брус от изминалите избори треска го тресе :lol: Местенцето, заплатката и служебната колица му се свидят не партията :idea: Знае, че отново ще го изгонят за некадърност :uups: :lol:

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 19 Юли, 16:10

    Чета коментарите и се чудя - в този сайт май само един-двама човека пишат и се знаят едно и също.
    Без значение каква е темата на статията.
    Но, нищо - все някъде трябва да избият комплексите, които са натрупали.

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Първият 20 Юли, 00:15

    Ти си обяснявай както ти е угодно нещата, на нас обаче ни е весело като се базикаме по повод и без повод с Клюнове, Брусове, покорни правчане, и тем подобни дребни душици и "герои" на Нашето време. На теб обаче скоро ще ти се доплаче, но не от нашите хуморески, а от това, че бозката от която цицаш, ще прегори :lol:

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 20 Юли, 13:07

    №6 в Правец ли живееш, та се правиш улав!

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 20 Юли, 14:18

    Не знам дали сме еди или двама в сайта,но знам,че много рядко пиша,а ставам и лягам с двата сайта на Ботевград. А що се отнася до писането на № 1 и№ 7,личи си ,че имат умствен капацитет за разлика от № 6,и точно това е номера ,ограничения българин да започне да се шегува със себе си ,дори и истината да боли,та дано да се светне за реалността.Ясно е, че с баничка,прасенце и агънце няма да стане.Запомни № 6,в България,това,което не се купува с пари се купува с много пари!!!!!

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 20 Юли, 16:58

    ПИТАЙТЕ БЕВШАТА ЕКОЛОЖКА НА ПРАВЕЦ ЗА НЕЗАКОННИТЕ СМЕТИЩА :lol:

    Според тях, една от най-богатите в България фирми, собственик на медодобивен комбинат Пирдоп, при наличие на висящи съдебни административни производства през пролетта на 2014 г. срещу Решение на РИОСВ-София за одобрен ОВОС и Решение на РИОСВ-София за предварително изпълнение, са започнали изкопни работи за увеличаване обема на хвостохранилище за опасни отпадъци и утайник за фаялити.

    Гражданския мониторинг на НП№- то показал, че без да има влязли в сила екоразрешителни и разрешителни за предварително изпълнение, както и без налични строителни книжа, фирмата изгребва стар хвост, депонира го на неразрешена от РИОСВ, ДНСК и ХЕИ площадка и изгражда нова, по-висока стена не със строителни материали, декларирани в ИП, а с хвост и отпадъци от старо металургично производство, които не гарантират превенция на риска и опазване на живота и здравето на работещите и местното население.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (249)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (138)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (52)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (70)
70% Complete