Понеделник, 29 Април 2024, 22:22

Резил: няма кой да смени годината на историческия надпис за Съединението

23 Септември 2021, 19:06
(3) (0)
Сливница - Новини
Прочетена: 1186 0


Отношението към историята показва на какво ниво от развитието е едно общество. Особено, ако става дума за едни от най-героичните моменти от историята. На 6 септември цяла България отбеляза 136 г. от обявяване на Съединението на Княжество България и Източна Румелия. Сливница заема ключово място в историята именно заради героизма и защитата на акта на Съединението. Въпреки това през цялата 2021 г. НИКОЙ не съумя да изпише актуалната година и така си стоим някъде в миналото, забравили род, история и ценности. Нито кметът на община Сливница, нито военните се сетиха, че Съединението не е Евро 2020 и олимипийските игри в Токио 2020, които се проведоха през 2021 г. Точно военните и армията, защитавали героично България в миналото, не се погрижиха за съхранението на българската бойна слава.
Надписът е изработен по повод 100-годишнината от обявяване на Съединението в района на историческата за бойните действия през Сръбско-българската война местност "Мека црев", в наши дни в непосредствена близост е разположен военен полигон "Сливница". Изработен е и огромен орден за храброст. В непосредствена близост преминава и автомагистрала "Европа", от която се открива гледка към надписа и показваме на чужденците, че не ни пука за българската история.
Факт е и друго - дългогодишната абдикация на местната власт относно реставрацията на пантеона в Гургулят. От фондация "XIII века България" имаха и намерение за провеждане на кампания за реставрирането на монумента, но от община Сливница не проявиха интерес.
Горните факти показват, че в Сливница и държавата се живее в едно безвремие и унес, от които може да не се излезе скоро.


Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (192)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (125)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (57)
70% Complete