Понеделник, 6 Май 2024, 15:57

Резултати от Референдума в Софийска област

8 Ноември 2016, 12:04
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2132 12


Ясни са резултатите от референдума при обработени 95.16% СИК протоколи в Районната избирателна комисия. 
На въпроса „Подкрепяте ли народните представители да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?” избирателите в Софийска област са отговорили по следния начин:
 
Да- 67 165 , 73.02%
Не - 13 401 , 14.57% ;
 
Без еднозначен отговор - 9 250, 10.06%.
 
Вторият въпрос:”Подкрепяте ли въвеждането на задължително гласуване на изборите и референдумите?” получил следните отговори:
 
Да - 57 914, 62.96%;
Не - 22 567, 24.53%;  
Без еднозначен отговор - 9 335; 10.15%.
На третия въпрос: „Подкрепяте ли годишната държавна субсидия, отпускана за финансиране на политическите партии и коалициите, да бъде един лев за един получен действителен глас на последните парламентарни избори?”, разпределението на гласовете е както следва:
 
Да - 66 445, 72.24%
 
  Не - 13 215 , 14.37%
 
Без еднозначен отговор - 10 156, 11.04%.
 
Малко под 100 хиляди гласа в страната не достигат референдумът да е задължителен, каза в понеделник сутринта социологът от "Алфа Рисърч" Боряна Димитрова пред Нова телевизия. Тя коментира последните данни на база 100% извадка от паралелното преброяване на агенцията.
 
Активността на референдума е 50. 3%. За да има задължителна сила за парламента, активността трябва да бъде около 51.26% или малко над 3.5 милиона души – толкова хора, колкото са гласували на предишните парламентарни избори.
 
Резултатите от референдума трябва да бъдат обсъдени от Народното събрание, защото получава подкрепа на над 20% от имащите право на глас.
 
И на трите въпроса от референдума мнозинството от избирателите са дали утвърдителен отговор. Референдумът постига второто условие на закона - всеки един от въпросите трябва да има над 50% подкрепа (отговор "да") от броя на всички гласували. 
 


Източник: balkanec.bg

Коментари (12)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 8 Ноември, 12:32

    Радев е протежето на Доган.Глауваш за Радев и назначаваш Доган за президент.

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 8 Ноември, 12:48

    По добре Радев от колко другите комунисти. :D :) :lol:

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 8 Ноември, 14:54

    Кои други комунисти, №2? Зад него е цялата партия БСП - комунист до комунист.

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен -евроеец 8 Ноември, 15:21

    На познавачите и толкова компетентни за Генерал Радев бих казала на всички -той е издигнат от БСП но е с европейски възгледи и разбарания.Не забравяйте че той е възпитаник на Американска школа.Не бъркайте понятието комунист както Цецка Цачева -родена и учила и живяла по комунистически до днес .Нито е била в Европа -само като делегат или нещо наредено от ППГерб.Президента в лицето на Радев не зависи от БСП..Генерал Радев е промяната разберете го.На пролет нови парламентарни избори за да изчистим старите комунета наречени Гербери и изберем мажуритарно млади и кадърни българи които знаят какво е да се живее и изпълняват закони по европейски.Всички стари комунета вън в това число и старите общински съветници от ОББО-.Стига сме сменяли полюсите от ляво и дясно.Всички общински съветници от ОББО са деца на истинскияткомунизъм-възпитаници натоталитаризма и статутковото.Млади и кадърни хора ни трябватза да дойде истинскатапромяна.

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен.европеец 8 Ноември, 15:33

    Референдума трябва да се приеме иначе ще внесем и за намаляване броят на тия хрантулковци в Народното събрание.Мажоритарното избиране и много добра стъпка към промяната.Ще гласуваме за личност доказала се с време назад -милееща и честна към своят народ и родина.Не както до сега-партията избира.Коя е партията :?: :?: :?: Това е толкова голяма отживелица и за това се въртим още в този омагьосън кръг-сини зелени червени -все едни и същи.Огледал се Илия -пак в тия.Задължителното гласуване е също много голяма стъпка към промяната-До сега все бабите дядовците и ромите ни диктуваха живота.Тези които не ходеха до сега до урните са съпрачастни със участта която я имаме толкова години.Тези които не гласуват са също толкова виновни колкото и олигархията довела ни до най-бедната и корумпирана държава.Отностно субсидиите на Партиите-това е перфектната цифра -1 лев.Всички плачем че сме бедни българите че заплати и пенсии са ни най-малките във Европа а плащаме на папачите на нашите души и на тези 240 парламентаристи -спящи и не пресъстващи в Народното събрание най-много пари-от 6-8Евро на глас.Германия е страна номер едно в Европа и плащат по 0.50евро цента.За това сме на този хал държавата и българите сме си виновни за нашият не лек живот и беднотия сред застаряващото поколение.Ние храним олигархия ние допускаме държавата ни да бъде последната в Европа.Хъс и отговорност скъпи сънародници.

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 8 Ноември, 16:20

    A дългият глупак защо "забрави" най-важния въпрос - намаляването на лентяите в НС на 120, а защо не и на 60 - все същата "работа" ще свършат?!
    Пак ви изпързаляха червените боклуци! Затова ще сте на последно място в Европа, а скоро и в света! Не можахте ли да се сетите с тъпите си тикви, че само в бълХария и Северна Корея все още управляват комунисти? И че така "управляват", че и двете страни са докарани до фалит? :x

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 8 Ноември, 21:19

    Много си неинформиран номер 6.Ха прочети малко и тогава коментирай защо няма въпроса за намаляване броя на депутатите.....

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 9 Ноември, 07:31

    Защо?

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 9 Ноември, 14:32

    Защото НС не го допусна до гласуване.

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 9 Ноември, 18:41

    А защо народът тогава не ги измете?
    (отговор: защото е прост!)

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (217)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (130)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (64)
70% Complete